Renault Scénic 2006: Electronische storing transmissie Renault Megane Scenic

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M C8, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Heb sinds kort deze auto. De auto heeft een vreemd probleem. Als ik met de auto ga rijden komt na circa 10 minuten de melding dat er een storing is in de automatische transmissie, gevolgd door de melding van een electronische storing. Gedurende deze storing schakelt de automatische transmissie niet. Even stoppen en de auto opnieuw starten is voldoende om de storing weg te krijgen. De storing komt dan ook niet meer terug. De storing komt niet altijd, soms blijft het gewoon weg. Heeft iemand een idee wat het kan zijn?

TheoT

Geplaatst door TheoT , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

AS1, 1 maand geleden

Even uit laten lezen.

AS1, 1 maand geleden

Kan goed een slecht contact in een stekker zijn.

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Hoeft niet persee uit de bak te komen kan ook uit de motor komen.
Beide uit laten lezen bij de dealer , universeel is vaak een probleem bij renault.

willyvan PRO, 1 maand geleden

inderdaad uitlezen is bijna zeker drukfout in bak met deze klacht moet je kleppen vervangen heb er al verschillende gemaakt

TheoT, 1 maand geleden

Oh okay. Dure klus zo te horen?

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Dat hangt een beetje af van hoeveel kleppen er vervangen moeten worden. je moet eigenlijk het schakelbrein(kleppenhuis) demonteren en laten testen en repareren bij een automaatspecialist. Maar goed, tussen de 450 en 650 euro zit je al snel. In een aantal gevallen moet er ook nog software worden geupdate.

TheoT, 1 maand geleden

Hoi allemaal. Sorry voor de late reactie. Maar ik zal jullie even een update geven. De auto heeft nog steeds het probleem. Zelf heb ik het vermoeden dat het toch iets is in de electronica. Hij heeft het alleen als hij een tijdje heeft stilgestaan en het is na een keer opnieuw starten helemaal weg. Op 16 november wordt hij uitgelezen door een Renault garage. Eerder ging niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.