Renault Megane: Elektrisch raam niet meer omhoog !!

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Raam bestuurder-zijde gaat alleen omlaag. Schakelaar van elektrisch raam heeft het raam in alle standen omlaag gestuurd.
De schakelaar met een ander gewisseld geeft hetzelfde resultaat. Geen draadbreuk te meten. Motor van raam krijgt wel spanning.

Kan het raam handmatig omhoog? Of moet een onderdeel vervangen worden, zo ja welk?

in afwachting

jamaja

Geplaatst door jamaja (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ksie2 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik denk dat het raammechanisme zelf defect is.

jamaja (0), 15 jaar geleden

[quote=ksie2]Ik denk dat het raammechanisme zelf defect is.[/quote]
maar het naar beneden gaan krijgt spanning en gaat dus goed. Is er een schakeling/ stekker die vervangen kan worden?

GercoXXL (0), 14 jaar geleden

Is er geen draag gebroken in de balg tussen de deur en de deurstijl? Zal de eerste keeer niet zijn dat hier een draad breekt. Probeer die balg aan beide zijden los temaken en op te stropen. Trek dan voorzichtig aan de draden, als er een los zit, is die dus gebroken.
Succes

Gerco

Erik2804 (0), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk een elektrisch probleempje. Bij de raammotor zit een kastje met elektronica, waarschijnlijk zit het probleem in deze stuurprint.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.