Renault Megane: piepend geluid

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

Hallo,
Mijn auto maakt een (niet al te hard) piepgeluid op lage snelheden, eerst alleen in de bocht, nu ook als ik gewoon rechtdoor rijd. Het is niet continu, maar af en aan. Het wordt de laatste dagen erger. Ik dacht eerst dat het m'n stuur was, maar weet nu zeker dat het dat niet is. Wat kan het zijn?
Eveline

EvelineB

Geplaatst door EvelineB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ksie2 (0) PRO, 14 jaar geleden

Gaat het piepgeluid weg als je een klein beetje de het rempedaal in drukt.

EvelineB (0), 14 jaar geleden

Daar zal ik morgen op letten. Hoezo, waar denk je aan?

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Ik hen ook zo'n geluid, komt uit dashboard. Niet altijd, piepend geluid. Blijkt motorsteun te zijn die ergens langd schuurt.

EvelineB (0), 14 jaar geleden

Auto was vandaag voor een apk in de garage, dus heb gevraagd naar het piepgeluid te kijken. Nu krijg ik een telefoontje dat de remmen verontreinigd waren. Nu zijn ze gereinigd en de remblokken zijn ingevet.
Ik vraag me af of dit het probleem kan zijn geweest? Mijn remmen piepten namelijk ook wel wat , maar dat was niet wat ik bedoelde. Kunnen die piepende remmen samen hebben gehangen met piepen tijdens rijden en vooral in bochten?
(Het "vervelende" was dat ik het piepgeluid vanochtend toen ik de auto wegbracht maar een paar keer hoorde. Gisteren heb ik echter ook twee ritjes gemaakt, en piepte hij bijna continu....)

mattim (0), 14 jaar geleden

hoi Ksie2

Ik heb een scenic 1.6 van 2002 en die piept soms na het loslaten van de rem of het loslaten van het gas. Zodra ik aan het rempedaal komt stopt het piepen.

Als de auto stil staat, en als hij dan piept, dan blijft hij nog even "na piepen" als ik hem uit heb gezet.

Aan je vraagstelling te zien ken je dit probleem. Kun je aangeven wat of waardoor dit wordt veroorzaakt.

Vriendelijke groet,
Mat

Megane20 (0), 14 jaar geleden

Hey EvelineB;

Ik heb bij mijn MeganeII van 2004 ook last gehad van piepende remmen achter.
Door vervuiling konden de remklauwen niet goed bewegen. Het gevolg is dat ze zich niet goed kunnen richten naar de remschijf als je remt. Het gevolg daarvan is dat de remvoeringen scheef afslijten. Alleen reinigen van de remklauwbevestigingen is maar een deel van de oplossing. Waarschijnlijk moeten de remschijven worden afgedraaid en de remvoeringen vervangen.
Als dit gebeurd is dan zal je probleem zeer waarschijnlijk opgelost zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.