Renault Megane: extreem schuddende versnellingspook

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9

Ben van plan Megane diesel aan te schaffen. Heb reeds een proefrit gemaakt waarbij mij niks bijzonders opgevallen is. Alleen de versnellingspook schudde naar mijn mening extreem en vooral b.v in z'n vierde versnelling bij gas geven ging de pook naar achteren, geschat zo'n 2 cm., bij gas loslaten schoot de pook weer terug. Wat kan dit veroorzaken en is dit makkelijk te verhelpen. Kosten! Auto zou met 3 mdn. BOVAGgarantie verkocht worden en valt deze reparatie hieronder? Alvast bedankt voor evt. reactie's

willempieter

Geplaatst door willempieter , lid sinds 14 jaar geleden

9 Reacties

Rednose5, 14 jaar geleden

Eerst maar even kwijt dat het goed is dat je dat is opgevallen. Daarnaast is het volgens mij zo dat wanneer de pook ver heen en weer slaat de bak z'n beste tijd heeft gehad. Standaard test bij aanschaf van een meerde hands auto: in de tweede versnelling , ongeveer 2000 - 2500 rpm rustig gas geven en loslaten en dat een paar keer herhalen. Slaat de pook flink heen en weer dan is de kans groot dat de bak versleten is. Mocht dat niet het geval zijn dan is er toch zeker iets mis met de ophanging van de bak en/of motor. Wil je de auto echt graag dan zou ik het aangeven bij de verkoper en eerst laten herstellen. Mogelijk zijn er genoeg andere vergelijkbare auto's t koop zonder dit probleem.
Let wel, je komt hier zelf met deze vraag. Blijkbaar vertrouw je die auto al niet voor je hem koopt, zegt dit je al niet genoeg ?

Santa, 14 jaar geleden

Het lijkt mij eerder een gevalletje van versleten motor/bak ophangingsrubbers.....

IK zie DIRECT de link naar een versleten versnellingsbak niet zo 1-2-3....

arie549 PRO, 14 jaar geleden

ook ik zie de direkte link niet naar een defecte schakelbak, tenminste als de bak verder goed schakelt....zou ik dit ook in de ophangrubbers/schakelmechanisme zoeken..

overigens een schudddende pook is niet een vreemd iets bij een franse diesel....doen ze allemaal wel iets in lichte mate.

willempieter, 14 jaar geleden

Heren,
Hartelijk dank voor de informatie, maar is het een kostbare ingreep?

arie549 PRO, 14 jaar geleden

een motor/baksteun is niet meteen aanslag op je spaarsaldo, net als een ruim gewrichtje van het schakelmechanisme...

maar dan komt de vraag, is er wel iets mis? van veel franse dieseltjes gaat de pook lekker heen en weer met acceleren..
laat er eens iemand mee rijden die verstand van renault heeft...die kan al gauw verklaren of het zo hoort...je moet een franse auto niet vergelijken met een duitse...bij de fransen komt het allemaal net ff minder nauwkeurig...en dat wil niet zeggen dat ze slechter zijn...

ze zeggen niet voor niks, met de franse slag....!

Santa, 14 jaar geleden

Klopt. Bij Peugeot's zwabberen de pookjes ook als die van Harry Potter......

willempieter, 14 jaar geleden

Uitslag van meer dan 2 cm. in lengterichting normaal?

Santa, 14 jaar geleden

Heb ze bij Peugeot wel meer heen en weer zien gaan.....

arie549 PRO, 14 jaar geleden

ja, ook ik zie ze wel meer zwabberen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.