Renault Kadjar 2018: Foutcode DF998, "controleer inspuitsysteem" en "controleer luchtverontreiniging"

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Motorcode: K9K F6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Een Renault Kadjar 1.5 diesel met km stand 200.000 km. Voertuig geeft af en toe tijdens het rijden in het display "controleer inspuitsysteem" en "controleer luchtverontreiniging". De meldingen worden niet tijdens iedere rit getoond.

Voertuig uitgelezen en geeft de volgende melding: DF998 "druk voor turbine verkeerde montage sensor". Verder geen storingen in het motormanagementsysteem. De sensor voor turbodruk is onlangs vervangen, voor vervangen was dit ook de foutcode. De rubberslang is geïnspecteerd op eventuele scheuren. Dit is niet het geval, is ook een bijzonder kort stukje slang lekken lijkt me ook onwaarschijnlijk. Leiding is doorgespoten met luchtdruk.

EGR-klep is gereinigd. Hier zat de nodige ophoping van roet. Ondanks reiniging is de storing nog actief.

Heeft iemand een idee waar de oorzaak van deze storing kan worden gezocht?

Benieuwd naar jullie reacties,

Volvov50.16d

Geplaatst door Volvov50.16d (60) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kadjar? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

quikfit (715), 1 maand geleden

DPF/Roetfilter?

Volvov50.16d (60), 1 maand geleden

De rubberslangen van het roetfilter naar de drukverschilsensor en de drukverschilsensor zijn in een eerder stadium vervangen. Ik heb hierdoor het gevoel dat ik het roetfilter kan uitsluiten omdat de drukverschilsensor geen foutmelding geeft.

check

Beste antwoord, geplaatst door AS1 (105), 1 maand geleden

Toch kan die rubber slang wel scheuren:

Zie https://www.youtube.com/watch?v=jf1IwJsc...
en https://www.youtube.com/watch?v=6qC2FJan...

Diagnose + schoonmaak:
https://www.youtube.com/watch?v=KTPvfg1K...

Bovenste twee links zijn in obscure talen maar de diagnose link is in het Engels.

Volvov50.16d (60), 1 maand geleden

Vandaag de stalenleiding naar de turbodruksensor verwijderd en schoongemaakt. Deze stalenleiding bleek verstopt met roet. In de leiding zijn een aantal scherpe bochten. Alles weer gemonteerd en auto rijdt nu weer zoals het moet. Motor reageert weer een stuk pittiger.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kadjar of stel zelf een nieuwe vraag.