Renault Megane: gaat moeilijk in de 2e versnelling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een megane classic uit 97 en deze schakelt erg moeizaam naar de 2e versnelling,de rest van de versnellingen gaan erg soepel.
Iemand een idee hoe dit te verhelpen is of wat het probleem kan zijn?

renaultmeganeclassic

Geplaatst door renaultmeganeclassic (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (200), 14 jaar geleden

Vaak zijn dan de synchromesh ringen versleten. Je kunt dit testen door te ontkoppelen in de vrij tussen de vorige versnelling en bij het in de twee zetten. Als het dan wat gemakkelijker gaat zijn de ringen versleten

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

heb je dit probleem bij zowel warme en koude motor? ik heb bij een clio eens gehad dat hij moeilijk schakelde in de 1 en 2 , maar als je een poosje gereden had en de bak was warm dan schakelde hij wel goed. ik heb toen de versnellingsbakolie afgetapt en hem gevult met ATF D2 olie wat eigenlijk alleen voor automaten is,maar hij schakelde weer soepel en de auto heeft nog jaren probleemloos gereden. kun je altijd proberen als je synchromesh ringen toch al versleten zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.