Renault megane: Water in dorpel

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Sinds een week begint het een beetje raar te ruiken, nu hebben wij een kleintje die wel eens wat onder de zitting wil laten vallen dus dacht ik dat dat het was,
Auto onderzocht en troep eruit gehaald, toen merkte ik dat de bekleding aardig nat was, maar doordat er wat petflessen en troep lag dacht ik dat daar iets van was
gaan lekken. Maar na een paar dagen werd de geur erger en kreeg ik zelfs schimmel op de mat voorin. dus flink schoonmaken.
nu merkte ik pas hoeveel water er eigenlijk lag. eigenlijk te veel voor uit een drink fles.

nu merkte ik vandaag dat het nog erger was geworden, ik hoor nu zelfs een hele golf water vanachter naar voor klotsen als ik afrem. en dat zit in de dorpel
vandaag de bijrijders kant redelijk gedemonteerd. stoel eruit, bekleding los, rubberenspons mat die eronder ligt eruit, overal kranten en droge handoeken tussen gelegt.

als ik de rubberenspons mat bekijk die onder het dashboard omhoog gaat is alleen de onderkant nat, dus het komt niet van boven uit mn motorkap.
Ergens komt het mijn dorpel in en vanuit mijn dorpel komt het de auto in. en ik praat niet over een heel klein beetje water. zal wel gekomen zijn na al die regenbuiten van
vande week maar weet iemand hoe het in mijn dorpel komt of beter, hoe krijg ik het eruit, kan moeilijk mijn auto op zn kop hangen


Alvast bedankt

slayer

Geplaatst door slayer PRO , lid sinds 11 jaar geleden

12 Reacties

moderator PRO, 11 jaar geleden

Gaatje boren van 8 mm in de onderzijde van de dorpel op het laagste punt. Kan er nadien weer een plastic stopje in.

slayer PRO, 11 jaar geleden

oke...
maar daar is het oorspronkelijke probleem natuurlijk niet mee opgelost, want ik verwacht dat het hier in nederland nog wel een paar keer gaat regenen en dan staat weer alles blank

moderator PRO, 11 jaar geleden

Klopt. Of het stopje er uit laten........Je zult nog versteld staan hoeveel auto's van huis uit voorzien zijn met open afwateringsgaten in de dorpels.

renault-monteur PRO, 11 jaar geleden

wat een onzin allemaal!!! 1 van volgende 3 dingen is er aan de hand

1; de aircowater afvoer zit verstopt het water lekt nu via pollenfilter in de auto

2; de parrafan(ruimte onder ruitenwissers) zit verstopt deze heeft 2 afvoeren links en rechts het water lekt nu ook via het pollenfilter

3; er lekt water bij de rechter dorpel dit komt door de afdichting van de portierbekl. deze demont. en afkitten is een servicemededeling van

ook gebeurt het nog wel eens dat de kachelradiateur lekt maar dan heb je koelvloeistof in de auto en geen water.

renault-monteur PRO, 11 jaar geleden

wat een onprofessioneel antwoord van een moderator

CARS&MOTORS PRO, 11 jaar geleden

nee
een renault pro die niet leest is vijn
hij heeft water in de dorpel
en dan zeg je de deur bekleding afkitten
t regent niet in zn auto maar buiten
en water in de dorpel kan volgens mij niet door de deur de dorpel inlopen

CARS&MOTORS PRO, 11 jaar geleden

slayer
heb je toevallig een schuifdak??

moderator PRO, 11 jaar geleden

[quote=renault-monteur]wat een onprofessioneel antwoord van een moderator[/quote]
Als je het beter weet: be my gast..........

slayer PRO, 11 jaar geleden

Nee ik heb geen schuifdak.
Doordat ik de stoel gedemonteerd heb, heb ik ook de gordels moeten loshalen, bij het bevestigings punt beneden zie ik het water tijdens het rijden over bijvoorbeeld een drempel gewoon naar binnen klotsen.

gelukkig is mijn bekleding redelijk opgedroogt door de 3 totale krantenwijken die ik eronder heb gedaan. want ik zit er helemaal niet op te wachten dat zo direct het weer in de dakbekleding ed komt te zitten.

Het water zit dus echt IN de dorpel. lijkt af en toe wel een golfslagbad

Heino4267, 11 jaar geleden

Is het een optie om bij het voor/achterspatscherm eens te kijken of daar iets fout zit? Als daar iets "open" is, wordt de dorpel gevuld met heel veel spatwater vanaf de band, op het moment dat je door flink veel water rijdt.

sjaak10918 PRO, 11 jaar geleden

[quote=moderator]Klopt. Of het stopje er uit laten........Je zult nog versteld staan hoeveel auto's van huis uit voorzien zijn met open afwateringsgaten in de dorpels.[/quote]
zover ik weet moeten de dorpels open zijn. Je kunt nooit zeker weten dat er nooit water in de dorpel komt, kun je er beter voor zorgen dat het water dat er in komt, er ook weer uit kan.

Er zal een afwateringskanaal dicht zitten en / of er zit ergens een ingang voor het water die er niet hoort te zitten of die om 1 of andere reden normaal geen water toelaat.

Controleer in de wielkasten voor en achter of er geen vuil zit op plaatsen waar het niet hoort (bv achter plastic beschermkappen.

Kijk of er op het diepste punt van de dorpel een gat zit dat nu dicht zit.

slayer PRO, 11 jaar geleden

inderdaad was de afwatering in de dorpel niet meer goed, had een tik gehad ( misschien ongemerkt een paaltje of iets ) waardoor er geen water meer uit kon. door de hevige regenval liep de dorpel vol en stroomde hij over naar binnen toe.
de afwatering weer hersteld en het probleem moet hierdoor verholpen zijn. zal wel de ondermatten onder de bekleding moeten vervangen want die hebben het niet overleeft. wellicht kan ik die op de sloop nog ergens op de kop tikken.

bedankt voor jullie reacties in elk geval

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.