Renault Megane: onregelmatig lopen motor.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

goedendag,

ik heb al eerder problemen met mn megane gehad en ben toen top geholpen op de site dus probeer het weer,ik heb het 1.6 16v benzine type met 63000km op teller nu is het probleem met starten als ik de auto start loopt deze super beroerd niet stationair en mn pook vliegt zowat mn bak uit.alsof er steeds een cylinder wordt overgeslagen.maar beetje gas en rijden en dan geen probleem meer?????
ik heb mn bpd sensor al vervangen en gasklephuis is ook al schoongemaakt ook de bougies zijn vervangen wie kan mij een sugestie geven aub.kunnen het bv slecht wordenen penbobines zijn ?
deze zijn van 2 merken en nog maar een jaar oud.
ik weet het niet meer.

alvast bedankt gr.ronald.

ronald 14

Geplaatst door ronald 14 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

ja, kunnen de bobines zijn,moet je even rijden en in de hoogste versnelling de snelheid laten terug lopen naar 60 km/h en dan volgas geven zodat de motor zwaar moet trekken als er een slechte bobine tussen zit is dit het moment dat de motor gaat inhouden/hikken.
maar er zijn meer problemen mogelijk die dit gedrag kunnen veroorzaken,wil je gericht zoeken kun je hem toch beter even laten uitlezen bij de dealer.

Baske78 (0), 14 jaar geleden

Mogelijk een temperatuur sensor, zoals gezegd uitlezen bij de dealer, dan kunnen zien of de sensoren de juiste waardes aangeven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.