Renault Laguna 1.8i: Gas blijft af en toe hangen

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Mijn gaspedaal lijkt te blijven hangen. als de motor warm is dan blijft ie vaak hangen op circa 2000 toeren. als ik dan ga kijken onder de motorkap dan en bij het wieltje kijk waar de gaskabel op vast zit dan floept ie een stukje terug zodat ie weer normaal stationair loot, hij klemt dus als het ware. is dit een duur onderdeel ? en is het op een andere manier te verhelpen?

mvg

patjuh8422

Geplaatst door patjuh8422 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Heel bekend probleem, heb ik ook gehad Laguna 2.0 1997)!
Het gasklephuis is dan vervuild, (laten) reinigen dus.

Rob.

patjuh8422 (0), 19 jaar geleden

is dat een kwestie van eraf halen en met benzine schoon maken ?

mvg

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Weet ik niet, heeft de dealer gedaan.
Rob.

patjuh8422 (0), 19 jaar geleden

okee bedankt.

Laguna Driver (0), 19 jaar geleden

Heb dit probleem ook gehad. Waarschijnlijk heb je een keer een backfire gehad? Dan wil je gasklep wel eens iets scheef in het huis staan, waardoor hij niet geheel sluit en je dus verhoogd stationair hebt. Gasklep zit met 2 schroefjes aan de as vast. Losmaken en in gesloten stand weer vastzetten, klaar!

TuinbooN (0), 19 jaar geleden

Ik heb dus net deze vraag ook gesteld alleen bij mij ronde de 3000 rpm. Is dit voor een leek (weliswaar niet onhandig) zelf te verhelpen ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.