Renault Laguna: gas blijft hangen na het starten van laguna

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

als ik mijn laguna start ( en starten doet ie ook in 1 keer hoor ) lijkt het of mijn gas blijft hangen en loopt mijn motor naar zo n 2100 a 2300 toeren en verder kan ik mijn gaspedaal niet meer gebruiken .
op het dashboord geeft hij wel een geel lampje die blijft branden ( het lijkt een beetje op een spiraaltje en een accu blokje , volgens het boekje heeft dit symbooltje iets met electrische storing te maken
heeft iemand enig idee wat deze storing inhoud en waar er gezocht moet worden ( is er een schakelaar ,sensor ,stekker kapot misschien

tekno 01

Geplaatst door tekno 01 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

kaleido 1 (1855) PRO, 8 jaar geleden

Laat hem eerst eens uit lezen .

tekno 01 (0), 8 jaar geleden

storing was een eerste keer niet uit te lezen

nijhof.c (0), 8 jaar geleden

Hallo,

Ik heb nog een een Electrische gasklep voor een Laguna liggen.
Gasklep is storingvrij
Graag een reactie als u geinteresseert bent

MVG

nijhof.c (0), 8 jaar geleden

Dat de motor nog 2100 rpm - 2300 rpm draait is dat u zich altijd (nog) kunt verplaatsen , stel , u staat ergens achteraf in het donker.
Ik herken het probleem bij mijn eigen auto tot twee maal toe (Heb wel 850.000km gereden / ja, 850.000km op LPG!!!!)
Het spiraaltje dat u bedoeld is dat de motor zijn brandstof niet optimaal verbrand en verwijst naar
een storing van Lambdasonde of het electrisch gasklep-huis of bougies / bobines
Zelf een nieuwe Lambdasonde heb ik hier nog liggen
Zie mijn advertentie op markplaats en/of speurders bij Renault
U mag mij mailen

ofstone (0), 8 jaar geleden

Met wat hebben ze hem uitgelezen? Als het lampje brand moet er een storingscode instaan. Vaak alleen met renault apparatuur (clip) uit te lezen.
Gasklephuis, of gaspedaal is verdacht, of de electrische verbindingen van en naar ecu.
Het klopt dat dit een soort van noodloop is, zodat je toch nog ergens veilig de auto kan wegzetten.

Dus eerst uitlezen, anders ben je mogelijk zinloos dure onderdelen aan het wisselen.

Heino4267 (240), 8 jaar geleden

[quote=tekno 01]storing was een eerste keer niet uit te lezen[/quote]
Bedoeld wordt: door iemand met Renault uitleesapparatuur, bv. de dealer.

Safrane RXE (0), 8 jaar geleden

Slangetje kan los zijn............gaat ie ook harder lopen.

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Overigens vind ik dat er een eventuele oplossing aangedragen moet worden en geen gasklephuis of lambdasonde's te koop aangeboden moeten worden.
Uit laten lezen aan de hand daarvan verder kijken.

nijhof.c (0), 8 jaar geleden

Dag primera p11
Professional,

Ik respecteer je antwoord.

Ik herken het probleem vantekno 01 Particulier Echte naam: rob , en weet uit ervaring (850.000 gereden km. met een en dezelfde Laguna ll ) wat zijn probleem is . om hem te behoeden voor een hoge aanschafprijs kom ik deze man tegemoet met een gebruikt onderdeel en zelfs splinternieuw onderdeel, dat ik uit mijn Laguna-tijd heb overgehouden. Wat heeft u erop tegen dat ik deze man een (extra) hulp/voordeeltje aanbiedt ?. Ik verplicht de man tot niets om de onderdelen te moeten kopen . Ik heb zijn probleem in woorden uitgelegd en kan nu het probleem voor de man misschien goedkoop oplossen. Een financieel voordeeltje kan iedereen passen !. Welk financieel voordeel biedt u deze man aan met zijn gas/start probleem ?

MVG

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Problmcar is een site waar mensen hun problemen kunnen posten t.a.v. van hun auto.
Eenieder (prof of parti) is welwillend om zijn kennis en kunde te delen met degene die een probleem aan zijn auto heeft.
Als u onderdelen hebt liggen die vermoedelijk tot de oplossing kunnen leiden kunt u de persoon persoonlijk mailen of deze hier behoefte aan heeft.
Als de moderators het toelaten om onderdelen te gaan verkopen via deze site is het eind zoek.
Voorbeeld:iemand koopt een onderdeel en het voldoet niet of het functioneert gewoon niet en degene die het verkocht heeft neemt het niet terug of zegt dat het wel functioneerde.
Ik zie hier de scheldkanonnade's en verwensingen al verschijnen.
Ook weten binnen de kortste keren allerlei handelaren hun weg hier ook naar toe ook te vinden of gelukzoekers.
En gaan jou dan niet meer objectief helpen met een probleem,maar ze hebben dan net toevallig een turbo liggen die jouw probleem op gaat lossen.
Of dat nou het probleem is of niet,hun zijn weer van een onderdeel af.
Dat is wat er voorkomen moet worden,vind ik.
Problemcar is er om problemen aan auto's op te lossen,maar is geen verkoopsite.
Mochten er onderdelen zijn die tot een oplossing kunnen leiden en je hebt ze liggen,persoonlijk naar de persoon in kwestie mailen.

nijhof.c (0), 8 jaar geleden

primera p11

Ik mag veronderstellen dat, des betreffende persoon, als allerlaatste gebruik zal maken van uw advies, om zijn auto te laten uitlezen. Dit zal hij zelf ook wel overwogen hebben en met een advies van een ander kan hij tenminste mee aan het werk. Ik zie een man voor mij die zelf sleutelt en de problemen zelf probeert te verhelpen met steun van derden. De euro's die hij daarbij uitspaart door zelf te sleutelen, daarmee kan hij zijn onderdelen gedeeltelijk van bekostigen. Wetende dat hij met een diagnose, al 60,00 euro armer is, en verder nog niets in handen heeft heeft zal hem doen besluiten, een diagnose als laatste redmiddel. Dan lees ik bij toeval zijn probleem, kom ik (waarschijnlijk) met de oplossing en zelfs een een koopje voor de onderdelen. De keuze van kopen, ja of nee, is geheel vrijblijvend. Sinds een week maak ik gebruik van deze site en was het in geen enkel opzicht mijn intentie om er een "verkoop" site van te maken. Wel om de mede-sleutelaar een handje te helpen in de goede richting. Nu ik dit probleem van des betreffende las, kwam er in mij naar boven van: dit probleem herken ik en hoe kan ik deze man voordelig helpen, sterker nog door hem mijn laatste onderdelen aan te bieden snijdt het mes van twee kanten.
Dat u zich als lezer van Problem-Car hier zo zwaar aan tilt, had ik niet verwacht. Überhaupt is er verder niemand die zich hierover negatief heeft uitgelaten. Ik ben het eens dat dit geen verkoop-site behoeft te worden.

MVG

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Ik ben het helemaal met u eens,maar doe dit via een persoonlijke mail naar de topicstarter.

Heino4267 (240), 8 jaar geleden

En tekno 01 (Rob): hoe staat het met je auto?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.