Renault Clio: Gas blijft hangen op hoog stationair toerental

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 RN

De auto rijdt goed, maar soms blijft het gas hangen op 2000 a 3000 toeren met warme of koude motor maakt geen verschil . . . daarna hebben we er weken weer geen last van.
Bij de gasklep op de motor zit een een electrische element die als aanslag voor het stationair toerental kan fungeren. Is dit een schakelaar of een maganeet spoel die als servo motor de gasklep kan bedienen ?
Heeft iemand ervaring met blijvend hangen van toerental ?

Geplaatst door

arthurridder (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

JEP, laats nog gehad met een volvo/renaultmotor.

Dat si de stappenmotor, en die regelt inderdaad je stationaire toerental, in die stift zit een schakelaartje die registeert of de gasklep tegen het motortjeaanligt, en die hele stift wordt dmv een electromotortje in of uit het huis geschoven.

Meet met een multimeter welke pennen van het schakelaartje zijn, en of deze schakelaar dus werkt.
de andere 2 pennen zijn van de electromotor, hierop kun je 12 volt zetten om de stift in en uit te laten bewegen, dus polariteit omwisselen om de andere kant in te bewegen.

Bij mij hielp het om hem met een handvat van een schroevendraaier wakker te tikken, daarna een paar keer in en uit bewegen. Schoonmaken en inspuiten met teflonspray.

succes Marcel.

hellbat 0
badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.