Renault Clio: Moeilijk oppikken bij optrekken

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: e7j 1.4 8 klepper

Hallo,
Ik ben hier al vaker geweest op de site, maar heb me opnieuw moeten registeren helaas.
Maar zit met het volgende : mijn clio 1.4 wilt vanuit de lagere toerentallen, vooral als je op een rood stoplicht af rijd en terug schakelt naar zn 2 en het licht springt op groen, dan geef ik gas en draait de motor 1500-2000 toeren om verder op te trekken, maar dan pikt hij heel moeilijk op. Soms echt schokkerig van: "ïk ga zoals het hoort" en dan "er is iets mis het gaat wat trager". Echt van die kleine schokjes. Soms trekt hij dan erg slecht op. Koude motor doet hij het beter dan bij warm en vooral slecht in het overgangsgebied koud-warm. wat is dit nou. Het is echt een rotklacht en sommige garages weten er nog steeds geen raad mee. Als je de gehele tijd boven de 3000 blijft rijden, geen enkel probleem.....zou het aan de bobine liggen dat als hij warm is niet genoeg vermogen levert aan de bougies? ervaring mee? vaker gehoord iemand dit? clip test geen storing. Zowieso wordt natuurlijk niet alles uitgelezen. Ben een zwaar tegenstander van die elektrische dingen, onervaren monteurs gaan blindelings uit van de cliptest......
alvast bedankt. Ben zelf ook handig met auto's en doe er zelf het onderhoud aan enzo. lambda sonde is ook al vervangen. Erg bedankt alvast voor respons.

michel28

Geplaatst door michel28 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

kan idd de bobine zijn.

AS1 (105), 17 jaar geleden

Heb je al gezocht in dit forum? Bobineproblemen zijn bepaald niet onbekend en met name bij de 1.6 16V.
Jouw verschijnselen wijzen in die richting.

michel28 (0), 17 jaar geleden

kan de bdp sensor ook de boosdoener zijn?
wordt een bdp sensor geregistreerd en opgeslagen door de computer als hij niet lekker is?

AS1 (105), 17 jaar geleden

niet zo waarschijnlijk want een kapotte bdp sensor geeft startproblemen en afslaan

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Bougiekabels kunnen het ook zijn.
Maar bobine komt veelvuldig voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.