Renault Laguna: Gas schakeld niet aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v

Sinds een poosje begint mijn gassysteem raar te doen.
enkele maanden geleden had ik eens een enkele keer dat het systeem pas na een 10tal kilometer oversprong op gas. Dit was een paar keer waarna het probleem weer verdween.

Nu is het probleem sinds enkele weken weer terug en is dit langzaam erger geworden, waarbij de auto 1,5 week geleden helemaal niet meer op gas wou overschakelen.

In het kader hiervan ben ik bij een gasspecialist geweest in Woudenberg. Die heeft de computer uitgelezen en zag geen fouten, daarna hebben we andere computers geprobeerd (het waren niet dezelfde computers) de eerste deed niets anders. De tweede schakelde vlot over op gas.
Conclusie: Gascomputer stuk, deze vervangen.

Aangezien ik mijn computer in augustus 2 jaar geleden heb laten vervangen ben ik verder onverrichte zaken naar huis gegaan.
Die rit heb ik gedaan met de schakelaar op benzine aangezien de gascomputer toch niet werkte.
's Avonds begon ik te twijfelen of het niet toevallig in de contacten kon zitten. Computer aangesloten en hij schakelde meteen weer over.

De rest van de week probleemloos op gas gereden. Het overschakelen leek ook soepeler te gaan dan de afgelopen maanden het geval was.

Omdat ik hierdoor de contacten van de stekkers verdacht heb ik afgelopen weekend contactreiniger gehaald en witte zuurvrije vaseline.
De contacten gereinigd, vaseline erin en rijden.
Echter duurde het nu 50km voordat de auto op gas overschakelde, waarna hij het de volgende ritten helemaal niet meer deed.

Na het zoeken op i'net nog geprobeerd de gascomputer opnieuw in te leren. Dit werkte en de afgelopen 3 dagen heeft hij het weer perfect gedaan.
Echter vanavond wou hij niet meer overspringen op gas.

Heeft iemand een idee heo ik zeker kan zijn van wat het probleem is?

Alvast bedankt.

roelonius

Geplaatst door roelonius (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

willyvan (5) PRO, 12 jaar geleden

kijk massa kabel aan versnellingsbak eens goed na loshalen en weerskanten goed schoonmaken en ook op versnellingsbak goed schoon maken.
wil vaak helpen als er raare stooorringen zijn

roelonius (0), 12 jaar geleden

Afgelopen vrijdag had ik de computer weer ingeleerd, daarna weer perfect draaien.
Zojuist de massakabel losgehaald en goed schoongemaakt. Komende weken eens kijken of dit de oplossing is.

Alvast bedankt voor de suggestie

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

De massakabel losgehaald en goed schoongemaakt aan beide uiteinden? Want dat is dan wel de bedoeling...

roelonius (0), 12 jaar geleden

Ja, alle vlakken goed schoongemaakt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.