Renault Scenic: Gasdemper veren achterklep Scenic vervangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 DCI

Hoi bij mijn Scenic is een of allebei de gasdemp veren van de achterklep stuk. De klep blijft niet meer openstaan, maar valt zo naar beneden.
Kosten gelukkig niet zo veel. Lijkt me ook niet zo moeilijk te vervangen. Moet ik nog ergens speciaal op letten bij het vervangen van deze stukken?

thx

Eric

OKP

Geplaatst door OKP (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Sammydeconinck (0), 10 jaar geleden

Piece of cake,indien je geen speciale dingen ziet aan de "bolletjes" waar deze over gemonteerd zitten,met schroevendraaier loswippen.Opletten dat je de koffer niet op je hoofd krijgt,komt hard aan !!!! Kepertje ter ondersteuning onderplaatsen....

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Eric

https://problemcar.nl/topic/renault/wann...

Hoe staat het hiermee ?

Moderator Problemcar

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Eventueel klemmetje eerst verwijderen , zitten er bij mij wel op.

OKP (0), 10 jaar geleden

Was vrij simpel. Heb wel eerst de achterlichten even verwijderd middels 2 torx schroefjes, dan de unit eruit klikken en je kunt er gemakkelijk bij.
Uiteindelijk 10 minuten werk voor beide kanten. Klep werkt perfect, ik was 60 Euro kwijt voor de 2 dempers, valt mee lijkt me.

grz

Eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.