Renault Espace: Geen remlichten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 Dci

Ondertussen al 3 dagen zonder remlichten, best wel lastig als je je achterligger naar de grond ziet duiken omdat hij niet gezien had dat je stil staat.

Ik kan de relais niet vinden, kan iemand zeggen waar deze ongeveer zit? Kan ik eventueel de remlichtschakelaar testen?

alvast bedankt voor de reacties!

SergeH

Geplaatst door SergeH (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Best lastig als je voorganger geen remlichten heeft!

Maar goed de schakelaar kan je zo doormeten. Is de zekering goed? Heeft het lampje massa? Krijgt het wel spanning.
Volgens mij heeft hij geen relais het remlicht.

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Schakelaar bij het pedaal doormeten en indien nodig vervangen. EN TOT DIE TIJD NIET MEER MEE RIJDEN!!!!!!!

SergeH (0), 10 jaar geleden

Ervaring genoeg om wagen tot stilstand te brengen zonder te remmen.
Zekering is goed alles krijgt stroom, alle lampjes zijn ok, dus dan zou het enkel de schakelaar achter het rempedaal kunnen zijn?

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Lekker interessant dan je die auto tot stilstand kan brengen zonder te remmen. Gaat erom dat je achterligger ergens rekening mee kan houden. Want als het nodig is gebruik je toch je rem om een aanrijding te voorkomen en dan mag jouw achterligger opdraaien voor de schade.

Meten.is weten het is gewoon een aan/uit schakelaar.

SergeH (0), 10 jaar geleden

Achterliggers moeten afstand houden. Defensief rijden noemen ze dat, anticiperen... Ik wil gewoon dat mijn remlichten werken.

Stekker uitgemeten, alles ok, begrijp het niet goed, Franse logica zeker?

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik ben benieuwd wat vrouw en/of kinderen gaan vinden van die "ervaring" als ze een whiplash hebben.
En dan hebben we het maar niet over de mogelijke gevolgen voor de achterliggers.
Of jezelf als je door de aanrijding naar de andere weghelft geduwd wordt, vlak voor een bus of vrachtwagen.
Defensief rijden is kennelijk iets wat alleen anderen hoeven te doen.

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat jij het niet begrijpt, moet je niet op de Fransen afschuiven.
Sluit me helemaal aan bij Oldford en Safrane.

SergeH (0), 10 jaar geleden

Voor technisch advies of raad moet je hier dus niet zijn. Ik vroeg niet naar waarover jullie hier liggen te zeuren als bejaarden.
Niks nuttig te vertellen, ook geen oplossing..,

Unikneet (0) PRO, 10 jaar geleden

Dan zou ik me toch eens afvragen waarom er heel veel mensen het wel lukt hier samen tot een oplossing te komen. Misschien iets met je instelling te maken...

SergeH (0), 10 jaar geleden

Waarom zou ik dan in godsnaam mijn probleem willen verhelpen??? Dan bleef ik toch gewoon zo verder rijden. Ik vroeg een antwoord op mijn probleem niet wat ik al wist

Unikneet (0) PRO, 10 jaar geleden

Vertel nou eerst eens duidelijk wat je al gedaan hebt. Zekering is heel, ok. Overal stroom, kan ik niets mee. Spanning op lamp en goede massa. Verbind eens je schakelaar door. Doende remlichten het nu wel, issue kapot

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Er zijn bepaalde problemen die je eerst dient te verhelpen, voordat je met de auto de openbare weg op mag. Je zegt dat anderen moeten anticiperen, maar waarop dan? Op afremmen zonder remlichten?? Ik zal je dit zeggen, als ik achter je zou rijden, en door jouw kapotte remlicht rij ik achterop jou, dat je nog een heel zware pijp ging roken. En dan heb ik het nog maar over materiële schade. Hoezo wij zeuren als bejaarden? Jij gedraagt je als een onverantwoordelijke puber! Misschien moet je het eens van die kant bekijken!!
Dus doe niet zo eigenwijs, en als je niets ervan snapt dan parkeer je de auto bij een garage. Dan wordt er niet mee gereden, dus een gevaar op de weg minder en je kunt een leenauto meekrijgen waarvan de remlichten het wél doen.

SergeH (0), 10 jaar geleden

Heb enkel boodschap aan technische uitleg. En best dat je niet achterop mij zou rijden, niks kan bewezen worden vriend, ik laat op jouw kosten nog eens 4 nieuwe banden steken. Zon'n mensen maken idd de puber in mij los heb ik echt geen boodschap aan.
Dus aub deftige uitleg

Unikeet bedankt om door dit gezeur nog over mijn remlichten te praten.
Heb schakelaar doorverbonden, en idd ze werken

Unikneet (0) PRO, 10 jaar geleden

Dan weet je genoeg. Je remlichten doen het niet als je het rempedaal intrapt. Je remlichten branden wel als je je remlichtschakelaar doorverbindt. Dus is remlichtschakelaar defect.

Ik help je omdat ik ook niet graag iemand voor me zou willen zonder remlichten.

Maar nog ever over je opmerking tegen RPJdeWeert. Als er iemand achter op je klapt en die beweert dat jouw remlichten niet werkten en de politie komt erbij en de remlichten doen het inderdaad niet dan gaat jouw auto aan een technisch onderzoek onderworpen worden en dan kan het nog wel eens in je nadeel uitpakken.

SergeH (0), 10 jaar geleden

Juist daarom dat ik wil dat ze werken! Echt balen zo zonder remlichten, stel je maar voor de er achteraan iemand in knalt, met mijn 3 dochters op de achterbank!
Zoals reeds zei niemand moet mij de les spellen als ik hier kom om mijn probleem op te lossen en al het bovenstaande daardoor wil vermijden. Ik had gehoopt ergens terecht te komen waar ik degelijk technisch advies zou krijgen, bij deze wil ik dan ook diegene die mij vooruit heeft geholpen bedanken!

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Maar jij vergeet een ding. Jij hebt nu wereldkundig gemaakt dat je willens en wetens zonder emlichten rijdt. Ontkennen is dus.geen optie meer. En dan te denken aan een technisch onderzoek na de aanrijding. Warempel ze werken niet.

SergeH (0), 10 jaar geleden

Vlam er allemaal maar in vanachter :-) remlichten werken. Super geweldig fantastisch dankjewel

Heino4267 (260), 10 jaar geleden

@serge:
Prima dat je remlichten nu weer werken, dat is veel veiliger.
Maar: als je volgende keer weer hulp/raad vraagt, denk je dan dat "je assertieve opstelling" de mensen hier aanmoedigt om je te helpen?
Een iets andere manier van antwoorden zou je sieren.

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Serge, ik heb je in mijn eerste reactie al aangegeven dat het waarschijnlijk je schakelaar is. Dat blijkt het dus ook te zijn. Dus fijn dat je me daarvoor bedankt.....

Je vraagt om technisch advies, dat krijg je. En je krijgt er gratis een dringend maar noodzakelijk advies erbij, omwille van de veiligheid van jezelf, je gezin en alle andere weggebruikers. Dat advies hoort bij het technische probleem. Een garage had precies hetzelfde gezegd. Evenals de politie, en verzekeraars. Als jij een ernstig defect aan je remmen had, had je hetzelfde advies gekregen. Had je een ernstig motordefect, idem. Alleen dan voor het behoud van je motor. Zou je dan ook zo belachelijk reageren??? Je weet dondersgoed dat je fout zit, waarom dan zo reageren???? Het is die lakse houding die jij aanneemt, het "niemand hoeft mij de les te lezen", dat je een gevaar op de weg maakt. Dan kun je nog zo lang je rijbewijs hebben, of jarenlange ervaring, dan hoor je gewoon niet op de weg thuis. Zorg dat je materiaal in orde is voordat je de weg op gaat. Dus technisch in orde, juiste rijbewijs en verzekerd. Ik snap ook niet dat jij met je gezin zo de weg op ging, terwijl je wist (!!!!!!) dat je remlichten niet werkten. In mijn ogen (en met mij vele anderen) ben je dan gewoon onverantwoordelijk bezig. Ik denk dat jij eens goed in de spiegel moet kijken en je eens af moet vragen waar je in godsnaam mee bezig bent.

Nu zul je wel denken "och daar heb je die bejaarde zeur weer", ik ben 30 jaar en blijkbaar een heel stuk verantwoordelijker dan dat jij het bent. Denk daar maar over na.

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Geen woorden meer aan vuil maken. Neemt toch niets aan, van alle goedbedoelde adviezen.

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Ik weet het Ralf, maar als iedereen stopt met het inprenten van dit soort logische zaken wordt het er niet bepaald veiliger van. Dus probeer ik (tegen beter weten in) steevast mensen van dit soort dingen te overtuigen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.