Renault 25 1989: Geen toerentalsignaal van injectie naar automaat rekeneenheid

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 2.8 V6

Zijn hier nog mensen die een XR25 kennen? Dan heb ik hier een leuke case.

De automaat van mijn R25 staat in noodloop. Deze auto heb ik "even" omgebouwd van handgeschakeld naar automaat. Daarbij alle kabelbomen en rekeneenheden uit de donorauto overgenomen.

Bij uitlezen met een XR25 van de automaat-rekeneenheid blijkt dat er geen toerentalsignaal binnenkomt vanuit de injectie-rekeneenheid.
Het betreffend vakje (11) op de XR25 zou uit moeten gaan als de motor loopt, deze blijft echter aan. Bovendien lees ik 0 af bij toerental uitlezen (controle 06).

Bij uitlezen van de injectiecomputer heb ik wel een toerental (signaal komt van de dynamo).

Ik heb de BDP-sensor al vervangen wat toch al nodig was (nog origineel en bedrading gescheurd).

In de documentatie van de AR4 automaat staat dat contact A2 op de 1e stekker het toerentalsignaal binnenkrijgt. Ik meet daar echter niets als de motor loopt.
Ik heb de bedrading gevolgd/gemeten en kom dan via een stekkertje met 3 draden op de veerpoot uit bij de injectie-rekeneenheid. Geen draadbreuken geconstateerd.
Dus de injectie-rekeneenheid geeft het toerentalsignaal niet af. Waarom?

AS1

Geplaatst door AS1 , lid sinds 16 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door AS1, 3 jaar geleden

Oorzaak gevonden. Er zijn verschillende injectiecomputers voor een handbak en voor een automaat. Bovendien had ik twee injectiecomputers verwisseld zonder dat ik dit in de gaten had, namelijk de oorspronkelijke (voor handbak) en die uit de donor (voor automaat).

Als er BVM op staat dan is de injectiecomputer voor een handbak en BVA is voor een automaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Crafter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.