Renault Laguna: geen vermogen en sterke rookontwikkeling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci

Onder het optrekken merkte ik dat ineens vermogen grotendeels weg was. Een stuk verder keek ik tidens gas geven in de achteruitkijk spiegel en zag een grote zwarte wolk. Rustig doorgereden naar huis. Geen storingen in display en geen rare geluiden. Enkele maanden geleden is de intercooler vervangen en werd mij gegarandeerd dat de turbo in puike conditie was. Wat is er kapot?

rienvoermans

Geplaatst door rienvoermans (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Erik2804 (0), 16 jaar geleden

Toch maar even onder de motorkap kijken.

Slangklem/slang aan de intercooler los?
Gescheurde luchtslang?
Open EGR-klep, dit zou bij gematigde toerentallen niet zo heel veel vermogen moeten kosten. Verwacht dit dus niet echt.
Of toch de turbo, maar dit zal meestal toch echt een bijgeluid hebben.
Omdat er recent aan de intercooler gewerkt is, is het goed mogelijk dat er met de leidingen ergens iets mis is.

Suc6,
Erik

[url=http://imageshack.us][img]http://img171.imageshack.us/img171/3824/...[/img][/url]
Laguna GT Privilege 1.9dci 120pk geoptimaliseerd -> 155pk

rienvoermans (0), 16 jaar geleden

Het inlaatdeel van inlaatspruitstuk, regelt de lucht turbulentie, was defect. Toen ze alles loshadden bleek tevens dat alles potdicht zat door roet aanslag. diameter luchtinlaat bij egr klep was nog 1/4 deel van open. Loopt nu weer als een speer zonder zwarte rook uit te braken.

Arjan2 (0), 16 jaar geleden

En wat kostte dit nieuwe inlaatdeel?
Mijn auto heeft er ook last van ( 1.9 Dci ) en heb al wel eens wat schoongemaakt bij de Egr, echter krijg ik het kreng er niet uit.
Inmiddels rij ik al anderhalf jaar zo rond ( 80K ), het word niet erger.... de roetuitstoot verschilt wel, meestal rij ik rustig ( 70 km snelweg enkele reis, ik ga met koude motor de snelweg op, als de motor wat warmer is rij ik 124 of 132 op de cc, eenmaal van de snelweg af ben ik bijna op de plaats van bestemming, als ik de auto dan even de sporen geef, krijg je een flinke afscheidsgroet te zien.. ik laat de auto ook altijd nalopen )
Stel dat ik tussendoor op de snelweg de auto eens de sporgen geef, krijg je ook een flinke walm uit de uitlaat ( altijd leuk als mensen kort op je zitten ), herhaal je dat een aantal maal, dan verdwijnt de uitstoot.

Egr is losgekoppelt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.