Renault Laguna 2002: gordel controle lampje

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel

Hallo,
Het betreft een Laguna 2 1,9 DCI BJ 2002
Mijn controlelampje van de gordel gaat spontaan tijdens het rijden aan, ook het piep signaal doet mee.Dan gaat het weer even uit en gaat dan ook weer aan.De freqentie gaat nu steeds vaker worden.
Kan ik dit lampje uitschakelen door bv een stekker los te halen , of is het probleem op een andere manier op te lossen.

antamaris

Geplaatst door antamaris (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

waar je de gordel in drukt daar moet een sensor in zitten kan zijn dat ie stuk is .

antamaris (0), 16 jaar geleden

[quote=hennep]waar je de gordel in drukt daar moet een sensor in zitten kan zijn dat ie stuk is .[/quote]
Hallo, bedankt ik heb even gekeken en de sensor losgehaald , maar hoe kan ik testen of hij goed is?

ejnn (0), 16 jaar geleden

trek gewoon de stekker uit de gordelspanner, en je bent klaar (steeker welke onder in de klem steekt, niet onder de stoel maar tussen stoel en console). Gaat het nog steedts af, dan ligt het nietaan het schakelaartje. Ik heb heb zelf ook uitgetrokken, als je zonder gordel rijdt begint hij te piepen en omdat ik nav heb neemt hij na een bepaalde tijd het signaal over en wordt het luider.

antamaris (0), 16 jaar geleden

ik heb nu op advies gewoon de draad doorgeknipt, en nu piept en knippert er niets meer.

ejnn (0), 16 jaar geleden

ja, maar je kunt ook gewoon de stekker uit de gordelklem trekken. Hoef je teminste het niet door te knippen.

antamaris (0), 16 jaar geleden

zit geen stekker in de gordelklem, de sensor loopt gelijk door tot ergens in een kabelboom onder de stoel.
bedankt nog.

ejnn (0), 16 jaar geleden

dat lijkt zo, maar als je deze opmaakt zie je het meteen, anders kun je hieraan trekken en komt hij eruit. Maar ja, doorknippen werkt hetzelfde en is effectief

antamaris (0), 16 jaar geleden

Oke, misschien weet je ,nu je toch bezig bent, ook wel hoe je makkelijk dde EGR klep demonteerd en reinigd.Of word dit afgeraden.

ejnn (0), 16 jaar geleden

oh, dat heb ik nog niet gedaan. Nog niet nodig geweest. Zoek eerst in het forum of je iets kunt vinden. Als je het echt niet kunt vinden, stel dan de vraag door een nieuw topic.

antamaris (0), 16 jaar geleden

Halo, nog even terug te komen op dat gordellampje. Ik dacht dat t was opgelost, maar tijdens de rit gaat onregelmatig weer t lampje aan en soms ook het piep signaal erbij. Kan er ook iets in de stoel zitten bij dit type auto? Dus sensor uit gordel klem gehaald en nog gaat regelmatig tijdens de rit het lampje aan soms zelfs snel knipperend. Wat kan er nu nog losgehaald worden of moet er iets gereset worden ?

ejnn (0), 16 jaar geleden

je hebt de draad doorgeknipt, het kan dus best zijn dat de uiteindes net contact maken. Is het erger geworden of minder.

antamaris (0), 16 jaar geleden

De draad is doorgeknipt , maar daarna wel goed af getaped. Het blijft ongecontroleerd aangaan.Het is erg onregelmatig, maar niet slechter of beter als voorheen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.