Renault Laguna: Geluid 2 versnelling, raar zwak geluid

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Als de auto in de 2 versnelling rijdt, de ramen staan open, en je rijd 20-30 km/h en je geeft behoorlijk gas, hoor ik een zoef zoef geluid en weg is het. Het is zeer weinig, maar wel hoorbaar. Als de ramen dicht zijn hoor je het niet. Zijn dit de banden, assen of de versnellingsbak? In de andere versnellingen hoor je kompleet niets.

Aleksandra

Geplaatst door Aleksandra (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

jan1958 (0), 16 jaar geleden

zit zoef de haas in je versnellingsbak??
het is heel moeilijk zoeken. zou een aandrijfas kunnen zijn, of een lager van voorwiel dat bij een bepaalde belasting wat lawaai geeft. kan het begin van het einde van as of lager zijn. maar als er verder geen rare effecten optreden zou ik me er niet al te veel aan storen.

Aleksandra (0), 16 jaar geleden

Nee, heb net gekeken maar geen haas gevonden!
Ik was er al bang voor dat het moeilijk gaat worden, bij de dealer weten ze het ook niet. Het is ook moeilijk te reproduceren. Ze hadden het bij de dealer over mogelijk de versnellingsbak of as. Maar ja, as kost toch veel geld maar versnellingsbak behoorlijk veel meer.

Aleksandra (0), 16 jaar geleden

Ik heb vandaag nog een stuk gereden, het lijkt of het geluid bij het linker voorwiel vandaan komt. Het is een duidelijk geleuid, kan het zoals Jan schreef een wiellager zijn? Wat zijn de kosten hiervoor ongeveer om dit te vervangen?

Aleksandra (0), 16 jaar geleden

Bij de garage geweest, ze hebben een aantal zaken geconstateerd, echter weet de garage niet wat het is.
Enkele zaken die hun hebben geconstateerd;
- het geluid komt bij het linker voorwiel weg,
- het geluid is niet bij elke snelheid aanwezig en alleen in de tweede hoorbaar en alleen bij een lage snelheid,
- bij een bocht naar rechts is het duidelijk hoorbaar,
- rechtuit iets minder,
- links de bocht om is het duidelijk minder,
- bij het ronddraaien van het linker voorwiel is een tikkend geluid aanwezig,

De garage zegt dat het de homokeneet kan zijn, maar ook de aslager of de as van de versnellingsbak.

Heeft iemand dit eerder gehad of kan iemand zeggen wat dit kan zijn?????

Arjan2 (0), 16 jaar geleden

Aleksandra,

Hoe is de situatie inmiddels?
Ga niet te gauw over op vervangen van allerlei ( dure ) onderdelen.

Bij mijn Laguna hoorde ik ook een geluid dat leek op een kapot wiellager ( linksvoor ), vooral met hogere snelheden, bochten en belasting was het goed te horen, ik voelde ook een hobbel en hevig getril door de auto gaan.
1. Kromme velg? had ik wel en die is opnieuw gericht, geen resultaat.
2. Banden vervangen, geen resultaat
3. wiellager bleek in orde, remmen waren ook ok en niet krom
4. Aandrijfas links vervangen want het zou de homokineet zijn, geen resultaat
5 Wederom banden vervangen en ook dit gaf geen resultaat

Inmiddels behoorlijk wat kosten verder zonder enig resultaat, ik ga nu maar eens alle velgen na laten checken want OF er zijn nog meer velgen krom, OF inmiddels is het wel een wiellager...... ook werd er geoppert dat het misschien de lagerschalen in de bak konden wezen.... maar daar ga ik echt niet aan beginnen.
Soms is het niet anders om een en ander te proberen maar ik zou niet te snel tot vervangen overgaan, hopelijk heeft mijn verhaal je dat een beetje duidelijk kunnen maken.

Succes!

Aleksandra (0), 16 jaar geleden

Bij mij is het bij lage snelheid met weinig toeren. Dus niet hetzelfde als u heeft. Ik kijk het aan, aan de banden kan het niet liggen, want bij de zomer als winterset heeft hij dit geluid.
Mocht het erger worden zal ik in eerste instantie het wiellager of homokineet laten vervangen. Het vreemde is dat mensen die ik vraag, zeggen dat het eigenlijk geen lager kan zijn, want het treedt alleen op bij zeer lage toeren en bij veel kracht en niet continue, zoals een lager dit zou moeten doen. Jongens die een beetje verstand hebben, hadden het erover dat het een grote kans is dat het de homokeneet is. Even rustig aan doen.

Mocht het een versnellingsbak zijn, is het dan verstandig om de bak te vervangen voor een nieuwe, ruil van renault of de bak te laten reviseren. Ik lees op dit forum dat er behoorlijk veel updates van de 6 versnellingsbakken zijn.

jan1958 (0), 16 jaar geleden

verkijk je niet op lagers of homokineten. het is vaak heel moeilijk te zeggen of ze stuk zijn of niet.met een stetheskoop kan je horen of een lager misschien een beschadiging heeft of niet, maar het blijft moeilijk.

Arjan2 (0), 16 jaar geleden

Inderdaad, bij mij is ook met zo'n stetheskoop geluisterd maar zowel mijn monteur als de mensen bij Renault wisten het niet met zekerheid te zeggen... daarop heb ik maar de gok gewaagd en de homokineet (complete aandrijfas )besteld bij Renault ( kost 250 Euri voor een ruilas ).
Helaas was het hiermee niet verholpen, eerder was de auto al los van de grond gehaald en is er aan de wielen gedraaid ( auto starten en in de 4e versnelling de koppeling op laten komen ), geen brommend geluid te horen dus werd er aangenomen dat mijn wiellager ok was.
Er zat wel speling op de wielen en je hoorde een soort van geknars vanuit de bak komen....

Misschien voor Aleksandra eens een tip om de auto op te krikken en de wielen eens rond te draaien.
Momenteel heb ik er nog steeds last van en het begint nu het kouder word heftiger te worden, misschien klinkt het bekend in de oren!?

Aleksandra (0), 16 jaar geleden

Ja, bij mij is hetzelfde, als de motor koud is, hoor je een zoef geluid, maar als het warm is, is het duidelijk minder tot zelfs niet waarneembaar. Bij renault hebben ze dit gedaan, er komt 2 tikkende geluiden naar voren bij 1 omwenteling van het wiel. De tik komt onder dezelfde hoek / plaats. Deze tik komt vanuit het wiel.

Arjan2 (0), 16 jaar geleden

Hm, klinkt erg bekend.... maar ik bedoelde dat het met het kouder wordende weer verergert.
Als het goed is is de tik bij mij inmiddels weg, ik ga mijn velgen laten checken of ze niet krom zijn ( mijn auto hobbelt soms ook ), verder moet ik van monteurs rekening houden met het feit dat het misschien de lagerschalen in de bak zijn, als ik ( flink ) accelereer op de snelweg dan lijkt het wel of het hobbelen en het geluid heviger is.

Ik zou het niet durven zeggen Aleksandra, hoewel niemand het met zekerheid kan zeggen moet je oppassen dat je niet te snel met vervanging van diverse componenten overgaat.

Aleksandra (0), 16 jaar geleden

Ik ben vandaag naar een gewone garage geweest, zeer tevreden terug gekomen. Zij zeiden dat het naar waarschijnlijkheid het wiellager is en niet de aandrijfas. Dit konden ze dus niet met zekerheid zeggen. De bak zeiden ze dat het eigenlijk niet kon zijn, want daar kwam geen raar geluid uit. Valt dus mee, zal dus ongeveer 160 euro kosten.

Daarnaast zeiden ze dat het wiellager niet kapot/defect was, maar een geluid gaf en een voorteken is dat het mogelijk defect gaat.

Arjan2 (0), 16 jaar geleden

Zow, zijn die wiellagers vervangen toch nog zo prijzig?
Als het bij mij toch ook het wiellager blijkt te zijn, dan is ie al 60 aan het overlijden ;)

Succes ermee!

Aleksandra (0), 16 jaar geleden

Hallo Arjan,

Ik meende dat het wiellager circa 90 euro koste en monteren toch een een uur werk was. Dus valt nog wel mee.

Aleksandra (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Het geluid is er nog steedts, het word niet erger, maar ja. Ben nu bij verschillende garages geweest maar telekens een andere antwoord. Kan het een "vliegwiel" zijn is het laatste wat ik heb gehoord. Is een wiel tussen de motor en de versnellingsbak?? Hiermee kwamen ze naar voren, maar dit te vervangen was best prijzig.

goldtop (0), 16 jaar geleden

Ehhh, misschien een onzinnige tip, maar ik las dat er ook speling op de wielen zat.
Is het niet iets om het in de binnentse en/of buitenste stuurkogels te zoeken?
Ik heb me laten vertellen dat de stuurkogels bij een laguna 2 zwakke punten zijn.
Ik had ook speling op mijn voorwielen -> lichte speling op buitenste stuurkogels.
Ik heb ze laten vervangen (niet al te duur), maar de binnenste stuurkogels zijn ook binnen nu en 2 jaar aan de beurt.
Mischien dat hier het geluid vandaan kan komen, maar dat mogen de specialisten op dit forum bevestigen
of ontkennen.

Aleksandra (0), 16 jaar geleden

Ik heb er een aantal "specialisten" na laten kijken, maar niet echt eenduidig. Op het wiel zit geen speling, deze stuurkogels zijn net vervangen. Daar kan volgens mij het geluid niet vandaan komen, het is een draaiend geluid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.