Renault Laguna: originele radio code laguna II grand tour doet het niet...

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

De accu is leeg geweest en nu moet ik de radio code invoeren. Deze heb ik wel (staat op originele aankoop factuur), maar daar reageert de radio dit keer niet op.

Ik heb wel eens vaker de code in moeten voeren, en altijd zonder problemen, maar dit keer lukt het niet

Het probleem is ontstaan, doordat ik de lichten een dag aan heb laten staan en de accu tot op de bodem leeg is gegaan.

Ik hoop dat iemand een oplossing weet...

foppe2

Geplaatst door foppe2 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RolandK10257 (0), 16 jaar geleden

Heb je helemaal geen reactie bij het invoeren van de code of geeft hij dat je een foute code invoert ?
Als hij helemaal geen reactie geeft zou je kunnen proberen hem nog eens van de 12V af te halen (of accu los), een tijdje wachten (kwartier of zo) en dan weer op spanning aansluiten. Het zou kunnen dat de radio de vorige keer niet helemaal juist zijn "power up" heeft doorlopen.

foppe2 (0), 16 jaar geleden

De radio reageert normaal, hij geeft dat ik een foute code invoer.

Accu loshalen had ik al geprobeerd, maar niet zolang, ik zal de accu vanacht eens een nacht afkoppelen, kijken wat dat oplevert.

jan1958 (0), 16 jaar geleden

het kan zijn dat door contactdender er een pulsje meer tijdens het intoetsen van je code komt. goed op display lezen of de code de juiste is.

foppe2 (0), 16 jaar geleden

Het blijkt dat ik toch telkens de onjuiste code heb ingetoetst. ik had de code in een documentje op mijn pda staan en het laatste cijfer was fout. Ik had toch de aankoopfaktuur nog maar dubbel gecontroleerd....

Ik moet nu eerst een dik uur wachten, eer ik de code in kan voeren, want ik heb heel vaak de foute ingetoetst. Telkens na een foute invoer, moet je nl. 1 minuut, 2 , 4, 8, 16, 32, 64, etc.... wachten tot er weer 0000 op mijn display staat (zolang er code staat kun je niets invoeren).

Als ie het weer doet, meld ik dat wel even.

In ieder geval bedankt voor jullie tips allemaal en ik hoop dat iemand anders baat heeft bij dit verhaal.

foppe2 (0), 16 jaar geleden

Hij doet het weer! nogmaals bedankt Jan en Roland

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.