Renault Megane: geluid uit versnellingsbak/koppeling

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

Mijn Megane maakt sinds kort tijdens het afremmen op de motor een wat "huilend"geluid alsof het druklager van de koppeling slecht is. Bij gas geven verdwijnt dit weer. M.a.w. als de bak aangedreven wordt door de wielen doet dit zich voor. Als ik het koppeling pedaal intrap wordt het iets erger. Tijdens stilstand, bak in vrij hoor ik echter geen verschil als ik het koppelingspedaal intrap. De linker aandrijfas is aan vervanging toe, deze begint te rommelen in de bocht, maar dat kan hier toch niets mee te maken hebben? De auto heeft 175.000 km gelopen en is nog voorzien van de originele koppeling. De bak schakelt verder in elke versnelling naar behoren. Het lijkt bij lage snelheden ook niet voor te komen. Ik heb het bemerkt vanaf 80km in de vijfde versnelling. Wat kost eventueel een ruilbak of een revisie wanneer dit nodig mocht zijn?

derk schut

Geplaatst door derk schut (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

kan ook een wiellager zijn
controleren op speling
met de hand snel draaien op geluid

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.