Renault Megane: Knak in veerpoot rechts voor.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9Dti 72KW

Hallo,

Sinds enige tijd heb ik een knak in mijn veerpoot rechts voor. Deze knak treed op bij het terugsturen naar de middenstand vanuit de volledig naar rechts stand. Als ik op dat moment naar de veerpoot kijk zie ik onder aan de veer net boven de schokdemper het zaakje iets verspringen. Nu heb ik het vermoeden dat mijn onderste veerpoot lager kapot is. Omdat ik van plan ben de reparatie zelf uit te voeren heb ik hier een aantal vraagjes over:

- Ik dacht dat er boven aan de veerpoot ook een lager zit. Mocht de onderste inderdaad defect zijn, is het dan verstandig deze ook gelijk mee te vervangen?
- Hoe verwonderlijk is het dat met deze KM stand de lagers vervangen moeten worden. Ik zit er namelijk over na te denken om de andere kant ook gelijk te doen.
- In een andere post m.b.t. veerpoot lagers: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... wordt er gesproken over de veer ook gelijk vervangen. Ik kom het verder echter nergens meer tegen wat moet ik hiermee?
- Ik heb pas nieuwe spoorstangen gezet. De auto dient dus nog uitgelijnd te worden. Is het verstandig om eerst de veerlager te vervangen alvorens dit te laten doen?
- Naar mijn idee heeft dit type auto m.b.t. uitlijning geen andere mogelijkheden dan het verstellen van de spoorstangen. Klopt dit?


Ter volledigheid het gaat om een megane grand tour. Type: KA0N / 340.000KM en +_ 45.000km / jaar

Alvast bedankt voor alle mogelijke info!

Blu3fish

Geplaatst door Blu3fish , lid sinds 13 jaar geleden

1 Reactie

CARS&MOTORS PRO, 11 jaar geleden

kijk eens goed naar de veer zelf
denk dat die gebroken is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.