Renault megane coupe 1.6e: geratel en getik in versnellingsbak

Bouwjaar: 1998

wanneer ik mijn auto stilzet en in zn vrij zet hoor ik een gerammel en getik uit de versnellingsbak. wanneer de koppeling ingetrapt wordt is het geluid weg. ook heb ik een erge trilling in mijn versnellingspook zitten, het voelt echt alsof ik alles wat er in de bak gebeurt voel....een beetje alsof alle tanwielen en assen los in de bak liggen...zouden het versleten lagers zijn waar veel speling op gekomen is? de synchronisatie van vooral de tweede versnelling is ook niet echt lekker, zeker bij koude motor, bij warme olie werkt het beter.

mich7681

Geplaatst door mich7681 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Victor11769 (0), 19 jaar geleden

zeker weten dat er genoeg olie in de bak zit?

Zie hieronder mijn verhaal over de R19 16V versnellingsbak.

het kunnen de lagers zijn van de priusas. Als je de koppeling indrukt draait die as niet meer. Maar hoor je het ook als je rijdt en de koppeling indrukt? dan drijft de auto de bak aan en zou je t ook moeten kunnen horen.

mich7681 (0), 19 jaar geleden

hoe kun je een beetje makkelijk bij die vulplug komen van de bak...kom er met mijn handen en laat staan een tang niet echt bij

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

van onderaf met een waterpomptang hij is van plastic dus hij zit niet echt vast maar kijk uit dat je hem niet kapot draait.

mich7681 (0), 19 jaar geleden

er zit olie genoeg in en ziet er ook schoon en helder uit.... zouden het dan toch lagers zijn??

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja of druklager.

mich7681 (0), 19 jaar geleden

ja druklager zou dat kunnen..uit de helft van de verhalen maak ik op dat dat niet kan omdat het geluid er alleen is als de koppeling niet is ingetrapt, maar de andere helft zegt juist wer dat dat wel kan omdat het druklager onbelast draait dan..?
het is wel zo dat je het ook hoort als je optrekt n dus de koppeling half hebt laten opkomen maar niet als de koppeling helemaal is ingedrukt
de koppeling is ook al een aardig eind opgesleten dus dit zou mischien ook en teken kunnen zijn dat het druklager ook aan net zoveel sijtage onderhevig is geweest

mich7681 (0), 19 jaar geleden

denk zelf dat het inderdaad het druklager is..kan het kwaad om ermee door te rijden tot de koppeling gaat slippen of kan ik beter nu al dat ding vervangen...en is het zelf te doen bij een 1.6e? ik bedoel dus of het redelijkerwijs mogelijk is om de bak eraf te krijgen op straat of dat de hele motor eruit moet..

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kan het zelf doen ja de bak eruit halen op straat de motor hoeft er niet uit.Maar als het druklager niet zoveel herrie maakt dan zou ik hem niet vervangen maar het is goed te doen zelf maar als je het druklager vervangt dan zou ik ook gelijk de koppeling doen met drukgroep dan heb je toch alles los liggen.succes

mich7681 (0), 19 jaar geleden

ik heb gehoord dat het sub frame dan wel eraf moet als je de bak eruit wil halen, maar kan je niet ook de bak naar boven eruit halen? of met een beetje stuurwerk wegschuiven en draaien zodat ie langs het subframe kan? wat is de makkelijkste manier ? de bak wil ik dan gelijk wegbrengen voor een revisie als ie er toch uit ligt en de koppeling en drukgroep moet dan ook meteen. is origineel renault aan te raden of is bijv. sachs ook een goede optie?

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je echt de bak eruit wil halen dan hoeft hij niet via onder eruit dus het subframe kan blijven zitten als er airco inzit moet je die wel even laten afzuigen maar de bak kan er gewoon van boven uit is niet zoveel werk ik doe het altijd zo.succes

mich7681 (0), 19 jaar geleden

ok, ik ben bezig geweest met een oude versnellingsbak te demonteren en daarmee wat ervaring op te doen. nu las ik in mijn vraagbaak dat de bak van de 1.6e dus K7M motor met JB1 bak wel tezamen uitgebouwd moet worden. hoe zit dit nu precies? is er een soort stappenplan voor van de demontage volgorde?

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Weet je dat heel zeker Erwin, dat deze bak er naar boven uit kan?
Toevallig pas er een uit gehad, maar wel de hele boel er onderuit laten zakken na info hierover bij 'n dealer gevraagd te hebben.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Gewoon naar boven toe uitbouwen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.