Renault Grand Scenic: gieren dak

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Hoi, met Rien. Heb vandaag mijn ski-koffer geplaatst op het dak. Hij heeft bijna de volle breedte van de auto. Mijn probleem is nu dat het electrisch panoramadak lijkt opgetild te worden door een soort zuiging van de wind?? Vanaf ongeveer 120 km per uur is het naarmate je harder rijdt een enorm gesuis. Met het oog op de komende rit over de duitse autobahnen geen leuk vooruitzicht. Zonder bak geen problemen. Heeft iemand hier ervaring mee , of is hier een oplossing voor behalve dan de bak eraf halen, ha.ha. gr. Rien.

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

rondom aftapen zodat er geen lucht onder de koffer doorkomt maar dat is geen optie dus zal gewoon rustig rijden worden of je doodergeren zo n skikoffer maakt altijd een enorme herrie op wat voor auto ook dat is het grote nadeel

nihuni00 (0), 15 jaar geleden

Beste Marco, zoals je wel zult begrijpen plaats ik niet zomaar dit bericht. Heb vele jaren ervaring met een skikoffer op mijn dak met verschillende auto's. Je hoort dan wel windgeruis maar niet het gegier wat ik nu hoor. Dit is vele malen erger. Vandaar mijn vraag of dit door het open dak kan komen en iemand ook deze ervaring heeft en een mogelijke oplossing.

nihuni00 (0), 15 jaar geleden

Hoi, met Rien. Ben ermee naar de dealer geweest en men zegt dat het inderdaad zou kunnen komen omdat er geen winddruk op het dak komt door de grote box. Zonder box had ik geen last. Mocht dit wel zo zijn, dan moet het dak gedemonteerd en evt nieuwe geleiders en/of opvulringen ertussen. Heel klusje omdat dan ook de binnenhemel los moet enz. De tijdelijke oplossing zou kunnen zijn om de kier tussen de 2 glazen platen dicht te tapen en dan hopen dat het beter is. Dit ga ik nu proberen in de komende paar dagen voor mijn vakantie. Wordt vervolgd.

nihuni00 (0), 15 jaar geleden

Heb de kier tussen de 2 glasplaten opgevuld met een reepje buisisolatie en tape eroverheen. Heb nu even geprobeerd om 110 te rijden en dit lijkt te lukken. Ga nog als er even tijd is op de autobaan proberen met 140 km.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.