Renault Twingo: Hoe heet dit onderdeeltje??

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo,

Vorig jaar wilde mijn Twingo uit 1999 na een tankbeurt niet meer starten (paar minuten nadat ik aan was komen rijden dus). Gloednieuwe accu zat er al in, toch met startkabels geprobeert, geen effect. ANWB gebeld. Die vertelde me dat dit een bekend probleem wat bij oudere Twingo's. Hij duwde iets aan en ik kon weer starten. Het was een soort stekkertje geloof ik, hij vertelde dat wanneer het vaker voorkwam ik dat "stekkertje" moest laten vervangen. Tijdje terug 1 x hetzelfde gehad, ik wist het ding inmiddels niet meer te vinden maar na alles een keer aangeraakt te hebben startte 'ie weer.

Nu afgelopen weken gebeurt het regelmatig dat 'ie pas na een paar keer start. Sinds gisteren lukt het helemaal niet meer, maar wel in één keer na wat rommelen aan de kabels. ANWB gebeld, helaas was het niet meer te achterhalen om welk onderdeel het ging.

Net naar de garage geweest, de monteur was er van overtuigd dat het om de dodepuntsensor ging. Ten eerste weet ik bijna zeker dat de ANWB-man een ander woord gebruikte (iets korters). Ook weet ik bijna zeker dat de ANWB-man niet de dodepuntsensor aanwees, niet zo diep. Tevens vertelde de monteur dat het nergens op slaat om de dodepuntsensor aan te drukken ofzo, dat zal niet werken. Hij wist niet wat het anders kon zijn, kon niks bedenken waardoor de motor weer zou startten door het even aan te drukken. Hij noemt het toeval maar ik heb nu al 4 keer op die manier m'n motor aan de praat gekregen! Ben ik nou gek? Of weet iemand hier welk onderdeel de ANWB-man gezegt zal hebben?

Alvast hartstikke bedankt voor de reactie!
Suus

Suus123

Geplaatst door Suus123 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

't garagistje (0) PRO, 14 jaar geleden

Het drukken op de stekker of bedrading helpt idd om terug te kunnen starten. soms eens bewegen of stekker aftrekken helpt maar blijkt tijdelijk te zijn. ook even wachten werkt soms. Het probleem zit in de verbinding tussen twee elementen.

bdp sensor en stekker vervangen (bevindt zich rechts vd motor en bovenop de vbak. Dit onderdeel wordt ook bovenste dode punt sensor, vliegwielsensor,... genoemd. En is al vaker hier besproken!

mvg

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

Als de auto "niet start":
1. draait de startmotor wel, maar slaat de motor niet aan als je het contactslot doordraait naar "starten"
Kan je in dit geval 1 zien of je startonderbreker is vrijgegeven (via het startonderbrekerlampje op je dashboard)?

2. draait de startmotor niet, maar gaan wel de controlelampjes aan op je dashboard als je het contactslot doordraait naar "starten"
Voor dit geval: (startmotor gaat niet draaien): Het zou goed kunnen zijn dat het "AMP-stekkertje" dat op het contact op de startmotor is geschoven, niet goed contact meer maakt. In dat geval haal je dat stekketje los, maak je het schoon en knijp je met een tang de contacten een beetje dichter zodat het weer goed klemt. Daarna monteer je het weer. Als dit de oorzaak is, kan je beter in een willekeurige garage een nieuw stekkertje (laten) monteren, dat kost nagenoeg niks.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.