Renault Twingo: motor storing lamp (oranje) brand een paar seconde dan weer weg

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1149cc

Geachte

Reeds verschillende weken heeft mijn Twingo Cinetic ( met robot versnellingsbak) de slechte eigenschap van het oranje lampje motor storing te laten branden, maar dit enkel gedurende 1seconde tot max 3 seconde ,het kan 15 tot 30 minuten weg blijven maar dan is het er plots weer terug.
Ik heb de wagen al 2 maal laten uitlezen, de eerste keer gaf hij een fout weer op de achterste lambdasonde, fout gewist.
Probleem bleef,lambdasonde van plaats verwisseld en nagekeken ( voorste naar achter en achterste naar voor, daar het twee van het zelfde type zijn, gekeken of de fout ook van plaats verwisselde , maar dat was niet het geval .
Gewoon nu geen fout codes meer te vinden, en de storing van licht aan en uit ging gewoon verder.
Deze wagen heeft momenteel 120.000 km

Heb al een brandstof systeem claener in gedaan , geen resultaat , luchtfilter, onstekingskaarsen zijn nieuw, gaskep gekuist.
Iemand een oplossing voor dit vervelend gedoe.



Dank bij voorbaat

marceldr

marceldr

Geplaatst door marceldr (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fedje20 (0), 14 jaar geleden

ik denk ergens een loscontact met een sensor of zo ik had het met men saab eene keer wel andre keer niet bleek loscontakt te zijn van de luchtmasameter

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Weet je nog welke foutcode (nummer) het was?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.