Renault Twingo: nieuwe aanhanger gemonteerd moet nog op de achterlichten aanslui

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

hallo mensen wie kan mij helpen aan een bedradingsschema. Ik heb net een nieuwe trekhaak gekocht en gemonteerd probleem is ik moet nog de bedradingen op de achterlichten aansluiten. De kabelfuncties van de aanhangerstekker weet ik geel is knipperlicht bla bla bla maar ik niet wat de kleuren van de auto inhouden omdat de lampen met een 5polige stekker wordt aangesloten kan ik er niet achterkomen welk bedrading naar welke lamp gaat

groetjes

taner

Geplaatst door taner (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mickeyD (0), 14 jaar geleden

trekhaak gekocht zonder kabelboom? waarom bezuinigen op een paar tientjes.. want daar zit het schema gewoon bij.
7 polig: http://members.lycos.nl/Hugo1962/home/7p...
13 polig: http://members.lycos.nl/Hugo1962/home/13...

en voortaan ga je zelf maar zoeken op google, dit waren de bovenste opties die ik vond, dus moeilijk zoeken was het niet, gewoon luiheid dus.

taner (0), 14 jaar geleden

bedankt voor je reactie mickeyd maar ik zie dat je mijn bericht niet goed gelezen hebt. De kabelboom zit er wel bij ik moet het op de auto aansluiten dus op de achterlichten weeet je wel remlicht, knipperlicht, normale licht ,probleem is dat de achterlichten zijn aangesloten met een stekker dat wil zeggen dat er niet voor elk lamp een apart bedrading zit dus ik kan niet zien welke bedrading naar welke lamp gaat of die naar de remlicht of naar de knipperlicht of de normale licht. Ik kan dus de knipperlicht van de kabelboom (TREKHAAK) niet aansluiten op de knipperlicht van de auto ik hooop dat je me begrepen hebt bedankt voor de schema maar die heb ik al

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Antwoord op jouw vraag:
- één achterlichtprint even loshalen (met lampen en stekker en al)
- bepalen welk spoor op de print het massaspoor is (dat loopt namelijk naar alle lampen) en dat terug volgen tot aan de stekkeraansluiting. Daar kan je zien naar welk pinnetje op de stekker het spoor gaat. Of je kunt dat natuurlijk even nameten met een multimeter. Maar in elk geval kan je op deze manier bepalen welke draadkleur "aan de auto-zijde van de stekkerverbinding" de massa is.
- dat doe je óók voor de plusaansluiting van alle lampen in die unit (vooraf even uitproberen en noteren welke lamp welke functie heeft, knipperlicht, remlicht enz.) en je noteert die draadkleuren.
Met die informatie kan je vervolgens de trekhaak aansluiten.

taner (0), 14 jaar geleden

heino ik ben blij dat je mij snapt ik ga het nu even proberen bedankt voor je reactie grooetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.