Renault Twingo: startprobleem ....?....Startonderbreker...?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Ik heb een probleem...Mijn Twingo start niet...of meestal niet!...
Als ik wil starten lijkt het of de startonderbreker de laatste tijd voor problemen zorgt....als ik dan de centrale -vergrendeling een aantal keren aan en uitschakel en ik heb geluk dan start hij weer...of ik druk de "noodknop" bij de binnenverlichting in...als ik dan een keer geluk heb dan start hij weer...Maar meest als ik probeer te starten lijkt hij heeeeeel even aan te slaan en direkt weer uit te vallen.
Als ik de auto op slot heb knippert er rustig op de display een rood lampje...
als ik de deur heb geopend en wil starten knippert het lampje heeeel snel...
Heb bij de sleutel de batterij al wel vervangen!..En Kan met de sleutel wel gewoon de centrale deurvergrendeling gebruiken. Wie o wie kan mij verder helpen om dit probleem op te lossen!!
Waar zit de startonderbreker eigenlijk?...en is het ook mogenlijk om hem uit te schakelen?..
en ik heb wel eens ergens gelezen dat je iets moest doen met een rode knop...klopt dit?
heb onder de klep gekeken en er zit aan de passagierskant een rode knop..kan iemand mij vertellen waar deze knop voor is? b.v.d !

vlindert

Geplaatst door vlindert (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=vlindert]..en is het ook mogenlijk om hem uit te schakelen?..[/quote]
Nee.

vlindert (0), 14 jaar geleden

Balen dat de startonderbreker er niet tussenuit kan ,want sinds gisterenavond wil hij helemaal niet meer starten?? en lijkt het of de startonderbreker er niet tussenuit wil.....????wie weet er nog een oplossing????????????????

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=vlindert]wie weet er nog een oplossing????????????????[/quote]
Raadpleeg een dealer, daar kom je in dit geval toch terecht....

Gr. paul

vlindert (0), 14 jaar geleden

tja paul ...ten eerste ben ik niet thuis......dus weet hier niet eens een goede dealer...ten tweede start hij nu helemaal niet...dus kan ikook niet naar de dealer toerijden... en ten derde..zoek ik eigenlijk een goedkopere oplossing omdat ik het helaas momenteel financieel heel krap heb.....
en daarom ben ik ook naarstig op zoek gegaan op het forum om toch tot een(tijdelijke) oplossing te komen.
ook omdat ik ooit met een andere auto wel naar de dealer ben geweest.met een startprobleem....en er heel veel vervangen werd..voordat er eindelijk een oplossing was...en de dure rekening...was voor mij.....en dat was toen ook vervelend...maar nu niet mogenlijk...
dus hoop ik toch dat er andere personen zijn op het forem die mij wel tips kunnen geven!
Zo heb ik laatst ook met behulp van een ander forum mijn koolborstels vervangen in de wasmachine....!!!!

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Gezien de startonderbreker geinteregeert is en samenhangt aan de rekeneenheid is het niet mogelijk de startonderbreker te omzeilen.
In dit soort gevallen ben je aangewezen op de dealer.

Dat je nu niet thuis bent en de auto niet kunt verplaatsen is heel erg vervelend maar met creativiteit (bv slepen) zou je bij een dealer kunnen komen.....

Om achteraf een teleurstelling te voorkomen, maak afspraken met de dealer omtrent de kosten, zover dat lukt natuurlijk.......

Gr. paul

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Ja, maar we kunnen hem wel een beetje op weg helpen!
1. je hoort een tweede sleutel te hebben bij de auto. Doet deze het beter?
2. (Ik lees niet of de open-functie van de afstandsbediening ALTIJD goed werkt....): ik weet niet of jouw auto al een radiografische of nog een infrarode afstandsbediening heeft.
Als het infrarood is: Kijk eens door de camera van een mobiele telefoon naar het zend-oog op je afstandbediening, terwijl je de open-knop indrukt: Zie je op de telefoon een signaal knipperen?
3. de knipperfrequentie van het rode oog op je dashboard geeft aan of de startblokkering is gede-activeerd (of niet). Uit de tijd toe alles nog werkte moet jij weten of "het rode knipperlampje" van de startblokkering altijd uit was na het starten of niet, of dat hij bv. snel knipperde of zo. Is dat nu anders dan vroeger?
(Ik vind het sowieso een raar verschijnsel dat je de auto kunt starten nadat je de centerale deurvergrendelingsknop een aantal keren gebruikt.)

Een dealer kan meestal snel een diagnose stellen. De onderzoekskosten zullen dus met een beetje geluk beperkt kunnen blijven. En onderdelen betaal je altijd.

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

wat je ff snel kunt proberen is om tijdens het starten (tijdens het omdraaien van de sleutel)tegelijk de afstandsbediening in te drukken.
hoe het kan weet ik niet maar heb deze "tip"'hier eens ooit gelezen en dacht toen jaja maar heb het zelf div malen geprobeerd met auto's die onderwqeg stonden en waarempel 9 van de 10 keer werkt het

vlindert (0), 14 jaar geleden

bedankt voor de reacties..!!Met de tip ...in het slot tijdens het starten toch nogmaals op de afstandbediening drukken heb ik de auto uiteindelijk kunnen starten.
Inmiddels ben ik er dus weer mee thuisgekomen... en ben ik op zoek naar de reserve sleutel...maar dat is een heel gezoek ,door vertrek bij ex en 2x verhuizing weet ik eigenlijk niet waar hij is....maar zal hier hard zoeken..
Nog even over het juist werken van de afstandbediening...nadat ik hem een aantal mnd geleden eens gereset had met knop bij binnenverlichting werkte de deurvergrendeling anders...namelijk ..als ik wegrij schiet de deurvergrendeling al snel in het slot...dat deed hij daarvoor nooit.
Maar als ik hem vergeet op slot te doen schiet hij niet meet automatisch op slot ...en dat deed hij eerst wel.
w.b de truc met d canara mobiel...ik heb een radiografische afstandbediening.
en w.b het knipperende rode lampje op mijn info scherm ..als hij wel start..gaat hij niet snel knipperen maar is het lampje uit.

en w.b meevallende kosten...een vriendin van mij had laatst ook met twingo een iets ander probleem ...maar ook een startprobleem door startonderbreker...kosten bij elkaar 500 euro!!!
dus vandaar dat ik heel blij ben met meedenkende gasten op dit forum...!!!!!!!!!!!!!

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Hoi Vlindert,

UIt het verhaal hierboven begrijp ik dat je een radiografische afstandsbediening hebt, dat je de tweede sleutel nog niet hebt gevonden, dat je centrale deurvergrendeling altijd goed werkt met de afsprandsbediening, maar dat de startblokkering niet altijd uitschakelt.
- knipperend lampje = startblokkering er nog op, auto start niet.
- lampje uit = startblokkering er af, de auto start gewoon.

Blijkbaar zit de clou in de communicatie tussen je radiografische afstandsbediening en de ontvanger daarvan (die meestal boven de spiegel zit).
De oplossing c.q. de analyse daarvan zit toch echt in de tweede sleutel: als die correct werkt is je eerste afstandsbediening defect en als die óók hapert, zit het ergens bij je ontvanger.

Sowieso is het hebben van maar één sleutel behoorlijk "tricky".

Hoe je nu verder moet weet ik niet, maar wellicht dat de professionals nog wat weten.

vlindert (0), 14 jaar geleden

heb inmiddels de sleutel gevonden...maar helaas ook deze gaf het zelfde probleem.
dus weer proberen te starten ...en toen dat na diverse pogingen toch lukte ...naar de garage...
daar zijn de sleutels uitgelezen en met een noodcode gereset.....
duur geintje.... maar ik hoopte dat hij het deed...
maar helaas hij blijkt de noodcode er weer tussenuit te gooien en het probleem is er dus nog steeds..
nu denken ze dat het aan de sleutel ligt en willen ze morgen een nieuwe sleutel gaan bestellen...pffff....
ik heb sterk mijn twijfels maar de dealer denkt dat dat het is..????
o ja omdat de sleutel bijbestellen enkele dagen zou duren wilde ze mij een nood manier leren om de code via de ruitenwisser handmatig in te werken... maar ....dat was niet mogenlijk het rode lichtje bleef heel snel knipperen..?
?
nou ik ben benieuwd of er toch nog iemand een tip heeft over iets wat er over het hoofd wordt gezien...
o ja soms blijkt het ook in het contact te zitten ..?ring? ...dat testen ze door er een paar klappen op de stuurkolom te geven...maar ook dat gaf geen verandering?

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Vlindert

Laat dit probleem maar aan de dealer over, zelf kun je hier echt niets mee.
Er van uitgaande dat alles goed komt...............

Gr. paul

vlindert (0), 14 jaar geleden

Tja...hij staat nu ook bij de dealer...en de eerste vette rekening al betaald...maar de klacht...helaas niet verholpen... sleutel wordt morgen besteld ...gaat ook klap geld kosten.... maar ik twijfel sterk of het dan over is...twee sleutels tegelijk kapot??
ook bij de dealer stonden ze er met een aantal man omheen...en waren er vele vraagtekens...normaal ...zou hij het moeten doen..maar ..????
dus ja ...stel dat iemand kan melden he...dat heb ik ook bij de hand gehad en dat was,,,,,,??? dan scheeld me dat misschien ...want ja....zo lopen de kosten op...maar doet de auto het nog steeds niet.!

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

als de auto de sleutel niet herkend gaat het ledje snel knipperen ,als er een probleem met de computer is blijft het lampje vast branden.
een auto met fm sleutel is niet met een noodcode en rw schakelaar te starten (zou de dealer toch moeten weten).hoe lang geleden heb je de reserve sleutel het laatst gebruikt?
des sleutels kunnen slecht tegen vallen en dan met name de chip die er in zit .waarschijnlijk is het probleem opgelost met een nieuwe sleutel heb er al vele vervangen omdat ze niet meer herkend werden.
sleutel kop kost 100,- ex btw ex inleren

vlindert (0), 14 jaar geleden

bedankt voor reactie.
je schrijft auto met fm sleutel is niet met noodcode en rw schakelaar te starten...nou dat wisten ze blijkbaar dan niet...want dat wilde ze mij vanmiddag voordoen zodat ik er toch even mee thuis zou kunnen komen..het is zelfs een renault dealer..!!
en hoop dus dat ze het nu het wel bij het juiste eind hebben met nieuwe sleutel...volgens hen 150 euro!!
en resetten van sleutels heeft mij al 75 gekost!!
en de reserve sleutel al zo'n driekwart jaar niet gebruikt...maar volgens de dealer deed hij het nog wel, lampje brande fel.

vlindert (0), 14 jaar geleden

Goedemorgen...
zojuist auto bij de dealer opgehaald...en een aantal keren nu gestart...en hij lijkt het weer helemaal goed te doen...
gewone sleutel en reserve sleutel bleken defekt... nieuwe sleutel besteld...en hij doet het tot nog toe gelukkig weer helemaal goed!!!
Maar bedankt voor alle tips en het meedenken!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.