Renault Twingo: Renault twingo g3 verbruikt ook benzine tijdens rijden op lpg

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.1

Hallo ik ben Maarten en al een tijdje lid, maar dit is het eerste probleem wat ik te melden heb.
Ik heb een twingo van 1998 met een lpg g3 installatie overgenomen. De vorige eigenaar heeft er een splinternieuwe vialle verdamper ingezet omdat er vocht in de oude zat. Daarna heeft hij amper meer gelopen. De auto start probleemloos, en ook het overschakelen op lpg gaat goed. Maar tijdens het rijden op lpg, merk ik dat ook het benzineniveau zakt (ongeveer halve tank per 200 km). De lpg installatie is ook van 98, en heeft een mengstuk ipv injectoren. De motor is voorzien van multipoint injectie. Als ik de benzinetank volprop, en de stekker van de tankpomp lostrek, lopen de lampjes van de meter nog steeds iets terug. De tank lijkt niet te lekken (geen benzinelucht).
Heeft iemand daar een mening over?
Alvast bedankt.

technieker

Geplaatst door technieker (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

De tank van een Twingo heeft een vreemde vorm waardoor de hoeveelheid brandstof niet goed valt te peilen met een vlotter. Daarom wordt het brandstofniveau ook berekend mbv het aantal gereden km.

Zou je auto echt benzine verbruiken tijdens het draaien op LPG dan zou je dat gelijk merken; stotteren, inhouden etc.

technieker (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de informatie ik ga er op letten.

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

andere tip bezine pomp stilzetten als er op gasafsluiter in lpg tank spannig krijgt via een relai werkt ook perfect,vaak gaan fopkast injectors stuk

technieker (0), 14 jaar geleden

Ik was gisteren zover dat ik de lpg tank voor het eerst helemaal leeg had, en hij overschakelde op benzine. Maar de bezinemeter gaf nog maar een kwart aan. Dus ik ben direct benzine gaan tanken en jawel, er ging voor slechts 2 euro in!! Dus de tank zat nog vol. Dus Henk heeft gelijk.
Allen bedankt voor de hulp en de reacties.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

LAMSchreuders (0), 14 jaar geleden

Het is normaal ( staat ook in mijn handleiding van G3 installatie) dat ondanks het rijden op gas, de benzinemeter tijdens het rijden terugloopt. Echter de normale waarde zal zich corrigeren nadat de auto eerst weer van contact is gezet. ( Is wel een eurogas installatie, maar ga ervanuit dat dit ook bij Vialle zo is)

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik weet niet of dit normaal / standaard is; bij onze eurogas auto geeft de brandstofmeter op standje benzine de inhoud van de benzinetank weer, en op standje gas geeft hij de inhoud van de gastank weer (incl waarschuwing bij bijna lege tank )

LAMSchreuders (0), 14 jaar geleden

Ik heb een renault laguna gereden waar inderdaad de normale benzinemeter wisselde van LPG naar benzine. Afhankelkijk van de brandstof waar je op reed. Echter bij mijn megane is de inhoud LPG aangegeven dmv aparte groene lampjes en dus apart van de normale benzinemeter.
Ik heb de tekst betreffende terugloop benzinevolume net nog even in de handleiding nagecheckt. Het staat er werkelijk in vermeld.

hubbers.g (0), 14 jaar geleden

Hallo
De benzinemeter loopt inderdaad terug als je op lpg rijd maar als de motor stopt en weer opnieuw start staat de meter weer in de oude stand dit komt omdat de benzinemeter werkt op de boordcomputer die dit verbruik registreerd.

G.Hubbers

benosman (0), 14 jaar geleden

hallo,

ik heb een Renault Laguna II uit 2001 en de lpg-g3 is ook in 2001 ingebouwd. mijn Benzine meter loopt ook terug tijdens op Gas rijden. na 200km gaat kwart benzinetank leeg volgens de meter.
maar na opnieuw opstarten van de auto, blijf de meter van de benzine op de zelfde plek.

wat kan de probleem zijn?

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

bij lag 2 hoort dat zo te zijn meet alleen juiste stand na het starten daarna wijkt ie af als je op gas blijft rijden ,na opnieuw starten weer juiste stand
dus je hebt geen probleem

benosman (0), 14 jaar geleden

maar na opnieuw starten blijft de peil van de benzine zelfde. dus de peil gaat niet omhoog/niet de juiste stand.

benosman (0), 14 jaar geleden

mijn bovenstaande bericht is nog niet beantwoord. kan iemand deze nog beantwoorden?

of hoe zorg ik dat de boord-computer mijn benzine-tank opnieuw meet hoeveel benzine ik nog heb?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.