Renault Laguna: houd in op benzine/start slecht

Bouwjaar: 1994

hallo best mensen!

Ik heb een renault laguna 1.8 RT type 1 fase 1 (1994) die op LPG bijzonder goed rijd. maar zodra ik op benzine over schakel beginnen de problemen. de motor begint in te houden (vergelijk baar met rijden op bijna lege gas tank) dus onvoldoende brandstof. ook start te auto erg slecht!. (vooral koude start is een ramp) problemen zijn bijna over indien ik net bezine getankt heb, maar zodra de tank(bezine) minder dan 1/4e gevult is begint het gedonder weer. er zijn 2 mogelijkheden denk ik persoonlijk 1. benzine pomp. maar ik heb geen idee waar ik deze kan vinden en hoe ik deze kan testen. 2. lek in het membraan van de brandstofdruk regelaar. er zou dan benzine uit het uit een slangetje bij het inlaatspruitstuk komen? ik kan dit hele slangetje niet vinden :-S. alle mogelijk hoplossingen zijn welkom! al vast dank daar voor!

MVG Tjeerd

Tjeerd_h

Geplaatst door Tjeerd_h (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henri4478 (0) PRO, 19 jaar geleden

Benzine pomp zit in de tank, dit is volgens mij ook gelijkt de druk regelaar. Maar heb je de benzine er al lang in zitten?? Deze 'verouderd' als ie er te lang in blijft zitten. Probeer eens een tank met 'verse' benzine. Het kan ook zijn dat de benzine injectors slecht inspuiten.

Tjeerd_h (0), 19 jaar geleden

hmm dat was nou het enige dat ik vergeten ben te melden :-D. nou heb ik geen idee hoe lang het duurt voordat bezine "oud" wordt maar na 2 maanden vind ik het wel erg snel. (toevallig net toen mijn tank van 1/3 naar ongeveer 1/4 ging)

Tjeerd_h (0), 19 jaar geleden

sorry had hem tot 1/2 vol getankt en daarna tot 1/4 leeg gereden toen te problemen weer begonnen

Johannes5653 (0), 19 jaar geleden

Ik rijd ook een Laguna 1.8 RT uit 94 op LPG en heb soms hetzelfde probleem. Ik denk dat het door verouderde benzine komt, of water in de benzine. Bij het vervangen van het benzinefilter kwam er ooit deels water uitlopen inplaats van benzine, ra ra.. Als ik problemen met starten en inhouden krijg dan rijd ik de benzinetank bijna leeg (ongeveer 60 km op de snelweg nadat het controlelampje is gaan branden), en dan tank ik 5 liter benzine om er nogmaals 60 km op te rijden. Op die manier rijd je de vervuiling het snelste uit je tank en kun je er weer een liter of 15 verse benzine indoen. Dat doe ik eens per jaar ofzo, en ik heb nauwelijks nog problemen.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Twee maanden is een redelijke termijn. Je vergeet dat bij het rijden op LPG de benzinepomp wel doordraaien blijft. De benzine wordt steeds rondgepompt (bij de warme motor langs) waardoor lichte delen verdampen uit de brandstof. Deze worden opgevangen in het dampabsorptie vat en tijdens het rijden onder deellast worden deze verbrandt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.