Renault Megane: in elkaar zetten deurgreep lukt niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Hallo!

Ik heb al tot vervelens toe geprobeerd een nieuwe deurgreep (linksachter) te bevestigen. Helaas krijg ik het niet echt lekker voor elkaar.....het stangetje dat het slot verbindt met de deurgreep laat telkens los. Weet iemand in welke volgorde dit moet (ik klik nu eerst alles aan elkaar en pruts vervolgens het slotmechanisme op zijn plaats, maar wellicht dat het anders moet..) Ik krijg inmiddels wel erg kromme handen van het frutsen......en een rood hoofd van frustratie...

Alvast bedankt!

jansennesnaj

Geplaatst door jansennesnaj , lid sinds 15 jaar geleden

6 Reacties

RolandK10257, 13 jaar geleden

Mischien mis een een onderdeeltje. Ik heb ook ooit eens aan een achterdeur van een 1996 megane geprutst, helaas weet ik niet alle details meer maar ik weet wel dat een kunstof klemmetje/clipje was afgebroken. Die hield het stangetje aan een kant (ik dacht de slot kant) op zijn plek. De klacht van die auto was dat plotseling de deurgreep buiten niet meer werkte. Dat plastic dingetje lag toen onderin de deur en de stang was eraf.
Ik heb dat toen wel kunnen maken maar had een onderdeeltje nodig van de dealer.
Sorry, het blijft wat vaag maar mischien heb je er wat aan.
Morgen kijk in nog even in dialogsys naar de plaatjes, als dat iets oplevert post ik dat nog.

RolandK10257, 13 jaar geleden

Gevonden, het ging toen om onderdeel no 5 op dit plaatje :

http://i10.photobucket.com/albums/a134/R...

Dat was toen gebroken, de stang blijft zonder zit clipje niet zitten.

http://i10.photobucket.com/albums/a134/R...

jansennesnaj, 13 jaar geleden

Hoi!

Bedankt voor je reactie alvast. Wat mij opgevallen is, is dat het uiteinde van het stangetje dat het slot verbind met de deurgreep slechts verbonden is met een soort van klemmetjes (klauwtjes) Deze schieten bij het op zijn plaats zetten van het slot steeds los. Weet je wel of ik de volgorde juist heb.....1 stangetje aan greep bevestigen terwijl alles loshangt en vervolgens zowel slot als greep op zijn plaats zetten?

Bedankt nogmaals!

RolandK10257, 13 jaar geleden

Helaas, dat weet ik niet meer. Mischien kun je in het andere portier kijken hoe een en ander vastzit.

vidrus, 13 jaar geleden

Hey heb je het al opgelost? Want ik heb mijn megane hetzelfde probleem en zou graag willen weten hoe ik het op kan lossen.

jansennesnaj, 13 jaar geleden

misschien wat laat maar dit is de oplossing...

Deurgreep monteren. Dan het slot inclusief dat verrekte stangetje monteren en vervolgens met veel gefriemel en kracht het stangetje tussen het klemmetje aanduwen. ALs je mazzel hebt zegt ´ie toch na een half uurtje vingerpijn best wel `klik`

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.