Renault Clio: Inhouden Clio 1.5 dci bij constante snelheid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: K9K 702

Hallo,

Mijn Clio 1.5 dci (60kW) uit 2003 heeft de volgende klacht;

- Bij het rijden van een constante snelheid van bijvoorbeeld 50km/h in z'n derde versnelling (ong 2000tpm) houdt de motor ligt in. Het is net of een flinke windvlaag op de auto staat of dat er aan de achterkant wordt getrokken. Heb niet het idee dat er juist automatisch een beetje gas wordt gegeven!
Het euvel komt voor bij zowel het rijden met of zonder cruise-control, maar niet als je bijv 120 km/u rijdt.
Heb het idee dat de auto ook stottert als je het gas bijna helemaal loslaat en de auto vertraagd dan ook ligt schokkend. De auto trekt verder goed en zonder inhouden, rookt niet en is zuinig (ong 4,1l/ 100km op de boordcomputer)


Het volgende heb ik zelf al gedaan;

- Ik tank altijd V-power diesel en heb recent nog een reiniger toegevoegd van Wynn's,
- Vorige week heb ik de EGR gereinigd en moet zeggen dat deze nog erg schoon was. Ook is de klep goed gangbaar en met 1 vinger te bedienen.
- Zo ver ik weet zijn er geen foutmeldingen aanwezig en er gaan ook geen lampjes branden op het dashboard.

Wie kan mij hiermee helpen of weet de oplossing?

Alvast bedankt !

Clio1.5dci

Geplaatst door Clio1.5dci (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rico1047 (0) PRO, 13 jaar geleden

een lekkende turboslang pf intercooler zou dit kunnen veroorzaken

Clio1.5dci (0), 13 jaar geleden

Ricardo,

Bedankt voor je reactie!

Ga het nakijken en controleren op lekkage.

Wat mij wel opvalt is dat het ook gebeurt als ik de cruisecontrol gebruik en bijv via de cruise weer optrek van 80 naar 110. De cruise gaat dan tot ong 115 en laat dan het gas weer los, dit traject (van 115 naar 110) gaat dan ook weer licht schokkend. En dit blijft zich dan licht herhalen, maar is sterker voelbaar als je bijv op een weg rijdt die een beetje naar beneden gaat (dus bijna geen gas meer geven).

PS wou vanochtend de auto even laten draaien op 1500 toeren, maar dat lukte eigenlijk niet. Het was eronder of meteen naar 2000tpm, was dus erg moeilijk/ niet exact te doseren.
Weet niet of dit er iets mee te maken kan hebben?

Clio1.5dci (0), 13 jaar geleden

Turboslang en intercooler zijn dicht!

Motor is inmiddels vervangen, maar klacht is gebleven!

Bij minimaal gasgeven blijkt de motor inhouden als je een constante snelheid rijd. Het is beter voelbaar als je net de snelheid rijd en het is net alsof de motor even moet zetten.

Kan een versleten motorsteun hier de oorzaak van zijn?

rico1047 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de motorsteun versleten is gaat hij niet inhouden wel kan de motor gaan schudden bij optrekken en gaslos laten,en een dreunend geluid geven in de auto,mischien geeft de turbodruksensor de verkeerde waarde door,maar dit kan je alleen zien met uitleesapparatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.