Renault Clio: distributieriem

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Mijn dochter remde af om een andere auto door te laten en tegen 30km/h viel hij stil en heb daarna geconstateert dat de distributieriem gebroken is.
Zou er een kans zijn dat er geen kleppen krom zijn?

Hoe moet men de spanrol terug opspannen?
Heb je daar speciaal gereedschap voor nodig?

gust19

Geplaatst door gust19 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

De kans bestaat dat het goed gegaan is met de kleppen. Wel raad ik sterk aan om de nokkenaspoelie wat aandacht te geven. Het spietje wil namelijk meestal wel breken als de riem knapt.
Advies is dus poelie goed controleren, nieuwe riem plaatsen en kijken of de auto goed loopt zowel warm als koud.

De spanrol kan je met een m6 boutje opspannen, deze draai je in het metalen gedeelte (waarschijnlijk op de plek van een boutje van de steun met brandstofleidingen) links van de spanrol als je er recht voor kijkt.

Succes!

gust19 (0), 13 jaar geleden

Hoeveel toeren moet men draaien tot wanneer de tekens terug op het merkteken van de poulie komen?

gust19 (0), 13 jaar geleden

Daar straks een nieuwe auto gekocht,banden waren ook tot vervanging toe en al die kosten waren mij te veel voor een auto van 1995.
Kleppen zijn inderdaad krom.
Bedankt voor de antwoorden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.