Renault Clio: Inhouden motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Mijn Clio heeft sinds kort last van inhouden van de motor.
Het gebeurt vaak op de snelweg nadat ik al een stuk gereden heb.
Het is dan alsof ie ineens geen, of minder, brandstof krijgt.
Ik kan dan nog wel doorrijden maar de snelheid neemt langzaam af en als ik 'm aan de kant wil zetten en bijna stil sta moet ik gas bij geven om 'm niet af te laten slaan.
Wanneer ik vervolgens in de handbrandstofpomp knijp onder de motorkap kan ik weer gewoon verder rijden alsof er niks aan de hand is.
Het valt mij op dat er, wanneer ik de pomp knijp, luchtbelletjes door de slangen lopen. Ik weet niet of dit goed is of niet.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn.

Mijn auto is een Clio 1.5 diesel met 124000 km op de teller.

JanKooiker

Geplaatst door JanKooiker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

lijkt er op jan dat er lucht in het systeem komt dit zou je na moeten kijken ; zijn je rubber afdichtingen van het filter goed en de slangklemmen goed .
laat ook indien mogelijk bij je auto het storing geheugen eens uitlezen.
vooral op dat het rijdende weg gebeurt lijkt het veel op lucht wat erin komt.
heeft je opvoerpomp nog een membraam ; bij de peugeot van ongeveer 90 zatten deze erin maar deze gingen ook lekken dan kreeg je het zelfde.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.