Renault Megane: inspuitstoring bij accelereren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: k9k, Motorinhoud (cc): 1500

Ja het feit dat het een inspuit storing heet zegt het niets over de herkomst. Als je een roetfilter hebt krijg je dezelfde melding als er een slangetje stuk is. Uitlezen met de clip is de beste optie. Ga niet universeel uit laten lezen. Wat je bespaard aan uitlezen ben je dubbel en dwars kwijt aan storing zoeken omdat universeel bij renault veelal in de verkeerde richting wijst.

Ukkie 1.5dci

Geplaatst door Ukkie 1.5dci , lid sinds 11 jaar geleden

5 Reacties

Ukkie 1.5dci, 4 jaar geleden

nu 249.000 km gelopen, 2mnd geleden andere (ruil) verstuivers in gegaan, loopt weer prima maar, (net terug uit t zuiden 3000km) bij het optrekken bij de tolpoortjes in Frankrijk, en bij t gasgeven bij t klimmen of bij een inhaal manoeuvre iedere keer een inspuitstoring + luide piep, motor blijft normaal reageren en houd niet in o.i.d.
wel is me opgevallen, dat mijn auto volgens de board-computer beduidend meer verbruikt ( voorheen bij 100km/u op de cc, 3,7 ltr/100 km nu ruim 5,5 ltr/100 km
motor is netjes droog gebruikt niet veel motorolie en rookt niet, wie weet wat meer?

Diagnoseoplocatie.nl PRO, 4 jaar geleden

Behalve dat 3,7 op 100 onwijs overdreven zuinig is voor zo'n oudere diesel ;-) denk dat 5,5 eerder correct is.

Maar eerst maar is uitlezen, zonder codes is het gissen (en dus missen).

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Diagnoseoplocatie.nl PRO, 4 jaar geleden

Offerte topic @Safrene dat ligt er wel een beetje aan waar je mee uitleest ;-) uiteraard is de clip de beste optie , maar autel ms905/908 of bosch kts komt je echt een heel eind.

Safrane10698, 4 jaar geleden

Ja ligt ook aan in welke rekeneenheid de storing zit volgens mij. Maar zo zonde als je in de verkeerde richting zoekt door zoiets kleins.

Ukkie 1.5dci, 4 jaar geleden

bedankt voor de snelle reactie allemaal ! probeer vd week even bij de Renault lang te gaan, wordt vervolgt....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.