Renault MEGANE SCENIC 2005: olie lekkage

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M T7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 83

zoals te zien op de foto heb ik een lekkage , mijn vraag is , wat is dat ronde plaatje precies en is dit zelf op te lossen ?

mvgr .

marsoppeneer

Geplaatst door marsoppeneer (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

abc (0) PRO, 7 jaar geleden

dit is een dop die verwijderd moet worden om gereedschap te plaatsen als de distributiriem vervangen moet worden.
dop kost een paar euro, oude eruit wippen en nieuwe erin tikken.

kaleido 1 (1715) PRO, 7 jaar geleden

Komt het wel bij de deze dop vandaan ? op de foto lijkt het niet echt nat ?
Deze doppen , grote en een kleine , te verkrijgen bij de dealer 17 euro , in het midden van deze dop voorzichtig een dikke schroevendraaier er doorheen tikken en dan de dop er uit wippen , absoluut niet tussen dop en alluminium van de kop zitten frikken.
De nieuwe dop er voorzichtig , het liefst met een stempel , er weer in tikken , op de rand tikken en absoluut niet in het midden , dan sla je hem hol en loopt hij tegen de nokkenas aan.
Is het olielekkage of koelwaterlekkage , normaal lekken die doppen niet.

Heino4267 (225), 7 jaar geleden

Als je de foto goed bekijkt, lijkt het alsof niet de dop lek is, maar of iets van bovenaf op de dop lekt. Het zwarte geval erboven is zo te zien ook zeiknat, dus ik zou het daar zoeken.

kaleido 1 (1715) PRO, 7 jaar geleden

Dat zwarte geval erboven is de nokkenassensor , deze lijkt wel dwars door de sensor heen te lekken , trek de stekker er eens uit , als deze binnenin nat is , weet je genoeg.
De olie kan via de bedrading in de computer terecht komen met alle gevolgen van dien.
Bij de dealer 45 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.