Renault Grand Scenic: in/uitveren schurend geluid

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0T

Ik heb sinds kort(voorophanging) last van een hard schurend/schrapend geluid bij in en uit veren en dan met name als er over drempels gereden wordt. Het vreemde hieraan is dat als het flink nat is er nagenoeg of geheel niets van te horen is. Nu heb ik de site al afgestruind en hierover geen items gevonden die specifiek hierop ingaan. Verder spoort en stuurt de auto normaal. Iemand hier bekend mee?

groeten Hans

P.S. hoe verwijder ik de pookknop zonder te slopen(ik wil de knop vervangen)

Hans0208

Geplaatst door Hans0208 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

horlepiep (0) PRO, 15 jaar geleden

waarschijnlijk de ophanging van jouw stabilisatorstang droog even loshalen en smeren. de pookknop vervangen voor een nieuwe dan grote tang op de oude en draaien en trekken. draaien naar een kant .succes

nihuni00 (0), 15 jaar geleden

Beste Hans, Ik heb nog steeds hetzelfde probleem, zie mijn berichten op 21 jan. onder vering voor. gr. Rien.

mat2007 (0), 15 jaar geleden

voorpootlagers bovenin willen nog wel eens kapot gaan. veer schraapt/schuurt dan. auto van voren opkrikken en dan aan een band stuurinrichting verdraaien. indien zware punt(en) aanwezig bij sturen of bij visuele inspectie "springen" van veer dan lager defect

remcob (0), 15 jaar geleden

het zijn zeer waarschijnlijk de rubbers van je stabilisatorstangen. Je kan ze insmeren en dat werkt dan vaak wel even. Vervangen is echter beter, want door het schuren slijten ze en krijg je toch een beetje speling erin.

Het geluid wordt veroorzaakt door het draaien van de stabilisatorstang in het rubber.

Hans0208 (0), 15 jaar geleden

Mij is opgevallen dat de klacht gekomen is in de periode dat er dageljks wegenzout gestrooid is. Aangezien "eenieder" wel weet dat deze noodzakelijke rotzooi niet echt goed is voor den automobiel heb ik de auto goed afgespoten(meerdere keren). Er toch van uit gaande dat het de rubbers stabistang zijn die het geluid veroorzaken(door koude temperatuur en strooizout) deze goed meegenomen. En wat blijkt? Juist, het geluid is weg. Dus Rien, probeer dit eens. Baat het niet......en nee, ik geef geen garantie hahahaha.(mocht het toch iets anders zijn laat ik het weten)

mvg Hans

nihuni00 (0), 15 jaar geleden

Hoi, met Rien. Hans bedankt voor de tip van het schoonspuiten. Aanvankelijk hielp het niet nadat ik het gisteren meteen gedaan had. Tot mijn verbazing is het vandaag weg. ra ra. Ik hoop dat het zo blijft. Het is in ieder geval voor mij het bewijs dat er niets ergers aan de hand is zoals veerpootlagers of iets dergelijks want dan moet hij het toch altijd blijven doen? Groet.

Hans0208 (0), 15 jaar geleden

Tot op heden blijft het omschreven geluid weg. Denk dat de constructie en de omstandigheden(kou en strooizout) dit veroorzaken. Is dus niet ernstig. Regelmatig schoonspuiten in de koude maanden loont dus.

groet Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.