Renault Scenic: Kachel wordt koud

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik zou graag van iemand willen weten of hij het volgende problemen herkent: Kachel wordt warm bij normaal stadsgebruik, zodra ik op de snelweg zit geeft de kachel na een tijdje koude lucht. Ventilator werkt wel in alle standen maar als ik mijn hand bij het rooster hou voel ik maar weing luchtverplaatsing, hij blaast zwak terwijl de ventilator wel toeren maakt. Alvast bedankt voor de hulp.

M.vr.gr.,

Jelle de Jong

Jelle60

Geplaatst door Jelle60 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

kijk danb eens je interieurfilter na of deze niet verstopt is zodat er weinig luchgt toevoer is.

groetjes jan.

Jelle60 (0), 15 jaar geleden

Heeft een verstopt filter zoveel invloed dat de kachel er mee op houdt?

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ja dat zou kunnen ik zeg niet dat het het euvel is maar de controle wel waard.
zelf heb ik in het begin zo n probleem met een opel astra gehad dus zodoende.

groetjes jan.

Jelle60 (0), 14 jaar geleden

Is er iemand die mij kan helpen? Heb de laatste tijd veel last van beslagen ruiten. Zet ik de airco aan dan is het over. Ben gaan kijken en constateerde dat er waterdruppels onder de kachel/airco unit hangen. Het is geen koelvloeistof maar schoon water. Volgens mij is er een afvoer verstopt? Waar loopt deze afvoer? Tevens moet waarschijnlijk de nokkeasversteller vervangen worden. Bij het uitlezen wordt geen storing aangegeven, maar vaak maakt hij bij het starten een ratelend geluid. Bij 120.000 km is de dis.riem, rollers en waterpomp vervangen. Zou nu kunnen volstaan met alleen een nieuwe riem. Heeft iemand enig idee wat me dit bij de dealer gaat kosten?
Alvast bedankt.
M.vr.gr.
Jelle de Jong

Jelle60 (0), 14 jaar geleden

[quote=Jelle60]Is er iemand die mij kan helpen? Heb de laatste tijd veel last van beslagen ruiten. Zet ik de airco aan dan is het over. Ben gaan kijken en constateerde dat er waterdruppels onder de kachel/airco unit hangen. Het is geen koelvloeistof maar schoon water. Volgens mij is er een afvoer verstopt? Waar loopt deze afvoer? Tevens moet waarschijnlijk de nokkeasversteller vervangen worden. Bij het uitlezen wordt geen storing aangegeven, maar vaak maakt hij bij het starten een ratelend geluid. Bij 120.000 km is de dis.riem, rollers en waterpomp vervangen. Zou nu kunnen volstaan met alleen een nieuwe riem. Heeft iemand enig idee wat me dit bij de dealer gaat kosten?
Alvast bedankt.
M.vr.gr.
Jelle de Jong[/quote]

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

is je vorige probleem al opgelost??

Jelle60 (0), 14 jaar geleden

Grotendeels. Druksensor vervangen, deze was volgens de uitlezing defect. Pomp werkt weer maar voor de helft. Bij het rijden op de snelweg houdt de airco ermee op. Volgens de dealer dat de 2e trap van de compressor niet meer werkt, dat zou inhouden dat boven een bepaald toerental de airco uitvalt? Bij het opnieuw uitlezen bij Brezan gaf hij inderdaad geen storing meer aan van de druksensor, maar wel dat er nog een storing in zat. Omdat het alweer een tijdje geleden is weet ik niet meer wat die storing precies was, maar wel aan de airco.

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

als de airco uitschakeld zou die dus gewoon warm moeten worden op de snelweg??

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Ik ben benieuwd of nog iemand wijs kan worden uit dit topic met drie door elkaar lopende vragen.
Maar vooruit:
- Je kachel is warm in de stad en koud op de snelweg. Dat lijkt op onvoldoende verwarmingscapaciteit. Als je kachelkraan het goed doet (die kraan maakt de kachel heet of koud) is er onvoldoende doorstroming door het kachelcircuit. Bij Renault komt het vaak voor dat de kachelradiateur verstopt zit. Je zou zowel in de stad als op snelweg de temperatuur en druk kunnen controleren van de koelwaterslangen die naar je motor en je kachel toe gaan en die daaruit komen. Dan weet je zo waaraan het ligt.
Mocht er sprake zijn van verstopping, dan kan hij worden doorgespoeld. Ook dat (hoe door te spoelen) vind je met de zoekfunctie op dit forum.

- Je airco schakelt uit: laten uitlezen en repareren bij een aircospecialist.

- airco-afvoer verstopt: Ergens op dit forum staat waar de afvoerslang begint. Dat begin kan je opzoeken en er bv. voorzichtig een stuk ijzerdraad met omgevouwen begin doorheen duwen en daarna doorspoelen. Wellicht dat het slangetje dan open gaat

Jelle60 (0), 13 jaar geleden

Heb de auto inmiddels verkocht.

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nou dan is voor jou het probleem over.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.