Renault Grand Scenic: kaart

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Hoi, met Rien. Gisteren hoorde ik van iemand dat je de kaart regelmatig in de startgleuf moet doen, zodat er dan iets opgeladen wordt ? Dit is mij nooit verteld en staat ook niet in het boekje. Hij is er dus precies 1 jaar niet in geweest, zolang ik de auto heb dus. Daar de auto is uitgerust met handsfree (wat overigens niet meer helemaal werkt) maar dit maar even terzijde (zie mijn eerdere berichten onder handsfree), De batterij heb ik wel vervangen. Mijn vraag is dus , wat wordt er dan opgeladen en waar dient dit dan voor ? gr. Rien.

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Er zit een tweede vaste accu in de kaart. Deze wordt opgeladen tijdens het rijden als de kaart in de kaartlezer zit. Als je handsfree niet meer werkt kan dat weleens de oorzaak zijn. Renault schrijft voor kaart iedere twee weken in de kaartlezer steken. De combinatie van beide batterijen leveren stroom voor de handsfree functie. De verwisselbare batterij levert de stroom voor manuele bediening.

teunissen (0), 14 jaar geleden

Waar schrijft renault dat je de kaart iedere twee weken er in MOET steken?
Dat is nergens aan gegeven precies zoals Rien dat aangeeft.
Maar het zal dan wel zo zijn , maar dan is het wel een grote te kort koming van de instructieboekjes.
Groet J.T.

wahle024 (0), 14 jaar geleden

Ik heb dit ook nog nooit gedaan en heb nooit problemen mee gehad.
Ik heb mijn Scenic alweer 5 jaar.

groetjes Eric

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Ik heb dit of in dialogys of in mijn laguna boekje gelezen. Nee word "aangeraden" om dit minimaal eens per twee weken te doen omdat dit de werking garandeerd.
Maar de kaartlezer is een oplaadstation.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.