Renault MEGANE SCENIC: Kaart niet herkend

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4R 17, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Mijn renault megane scenic start niet meer. Met de kaart kan de auto wel open en dicht gedaan worden, maar als hij in het contact zit komt de melding 'Kaart niet herkend' op het dashboard. Enkele minuten hiervoor deed hij het nog, ik ging snel nog iets halen en toen ik de auto weer van het slot haalde en wilde starten deed hij het niet
Ik heb al geprobeerd een nieuwe batterij in de kaart te doen, maar geen succes.
Waar kan dit aan liggen en hoe kan het het best opgelost worden?

Brammeijer

Geplaatst door Brammeijer , lid sinds 4 jaar geleden

2 Reacties

Hans4040 PRO, 4 jaar geleden

De beste manier is contact opnemen met de Renault dealer, afslepen en uitlezen.

Heino4267, 4 jaar geleden

Je kaart heeft 2 functies: met behulp van de batterij in de kaart de centrale vergrendeling bedienen en metbehulp van de energie die de kaartlezer verstrekt aan de kaart, de kaart aanmelden bij de auto.
Dit laatste is dus onafhankelijk van het batterijtje in de kaart en de herkenning lukt niet, waardoor de startblokkering niet wordt vrijgegeven herkenbaar aan het blijven knipperen van het kleine rode lampje in het instrumentenpaneel. Het niet herkennen kan liggen aan d auto (bv. kaartlezer defect) of aan de kaart (kaart defect).
Je komt daar achter door je tweede kaart te gebruiken: als die wel werkt is je eerste kaart defect, anders ligt het aan de auto.
Je komt zo niet verder zonder de auto bij de Renaultdealer aan te bieden: zij kunnen live uitlezen wat de auto doet als je de kaart aanbiedt.
Je zou voor pakweg 200 Euro weer moeten kunnen rijden (= uitlezen en nieuwe kaartlezer of nieuwe kaart incl. aanmelden op de auto).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.