Renault Laguna: kaartlezer defect

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

kaartlezer defect (beiden) het openen en sluiten van de deuren.
kan ik het beste een universele opener en sluiter monteren in het centrale portier systeem en zo ja welke kleur draden moet ik dan hebben?. of is er een andera oplossing? heeft iemand een advies.

tommyheins

Geplaatst door tommyheins (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

je zal de kaarten bedoelen denk ik de kaartlezer zit in de auto en heeft weinig van doen met openen sluiten ,behalve bij de handsfree uitvoering. kijk eens op www.reparatiewinkel.nl

Heino4267 (260), 13 jaar geleden

Ik neem op basis van je informatie aan dat je geen contactsleutel hebt, maar kaarten.
Je kaarten hebben twee functies:
1. draadloos openen/sluiten deuren, bij handsfree radiografisch, bij niet-handsfree middels de drukknoppen
2. vrijgeven startblokkering, middels communicatie tussen de kaart en de kaartlezer.
Als je op dit moment nog kunt rijden met de auto (open/sluit je de auto met de sleutel uit de kaart?), functioneert de combinatie kaart + kaartlezer nog correct voor de startblokkering.
In dat geval mankeert er iets aan de radiografische ontvanger in de auto in combinatie met de sleutelkaarten. Als vooraf beide kaarten werkten en nu ineens geen van beide meer, zou de ontvanger in de auto defect kunnen zijn. Als één van de kaarten het al niet deed en nu óók de andere, zou je de kaarten kunnen laten repareren.

Als je nog wel de auto met de kaarten kunt openen/sluiten, maar je kunt niet meer rijden, kan de kaartlezer in de auto kapot zijn.
Je zou dan die kaartlezer kunnen vervangen door een andere (bv. van de sloop, er hoeft niets te worden geconfigureerd).

Wil je op zeker gaan, dan laat je een garage e.e.a. nameten op wat er wel en niet aan commando's aankomt (in de computer) met de clip of andere uitleesapparatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.