Renault Clio: "kabbelend water" geluid als auto stuurt/ lucht in stuurbekracht

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

Beste forummers,

Ik heb een volgend probleem, misschien dat het eenvoudig op te lossen is.

Van een Clio automaat met stuurbekrachtiging, waar ik, als ik de bocht omga of het stuurwiel draai, een soort "kabbelend water" geluid hoor in het dashboard. Ik vermoed dat er lucht in de stuurbekrachtiging zit. Af en toe sist het ook. Is dit eenvoudig te verhelpen?

Ik weet dat het er niet in hoort, want voor deze auto hebben de mensen eenzelfde model gehad die dit geluid niet had. Ook vind ik de auto "zwaarder" sturen. Is dit ook het gevolg van de lucht in het systeem?

Graag hoor ik oplossingen.

Shadowranger

Geplaatst door Shadowranger (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Ranger,

Kabbelend water in de stuurbekrachtiging?? Klinkt erg onlogisch. Wat ik me voor kan stellen is dat het olieniveau in je stuurbekrachtiging te laag is. Controleer dit, en vul eventueel bij . Peilstokje zit aan het dopje vast.
Wat dus kan zijn dat dit resulteert in een soort geruis door je leidingen, wat jij vertaalt naar kabbelend water.

Suc6

Jensen

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Eerst het peil controleren inderdaad,normaal gaat dit nergens heen,kijk ook even of je niet een lekkage o.i.d. kan ontdekken.

Gr Stefan

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de reactie,

Ik heb gekeken naar het peil, dat staat keurig op peil, geen lekkages. Met "kabbelend water" bedoelde ik uit te drukken hoe het geluid klinkt als je de bocht omgaat. Misschien is een "zuigend" geluid als je het stuur draait meer lading dekkend?

Graag nog een antwoord op mijn vraag: Is het idd lucht in het SB-systeem, is dit te ontluchten, en zo ja hoe?

AS1 (105), 14 jaar geleden

uit je eerste bericht maak ik op dat je het ook hebt als je stilstaat en aan het stuur draait. Klopt dat? Zo nee (dus alleen in bochten) dan denk ik aan lucht in het koelsysteem.

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Ja, ook als ik stilsta (met draaiende motor) en aan het stuur draai hoor ik het geluid.

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Iemand nog een mogelijkheid wat het kan zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.