Renault Clio: Stuurhuis Clio

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb een Clio uit 93 met speling in het stuurhuis (met stuurbekrachtiging). Volgens verschillende garages kan enkel het gehele stuurhuis vervangen worden. Kosten ongeveer 1300 euro. wel erg veel voor een dergelijke auto. Nu lees ik hier op het forum en op meerdere plaatsen berichten over het repareren van het stuurhuis (gat boren ... spanbus erin).

Is dit in alle gevallen mogelijk en waarom kan/wil men dit bij de Renault garage of Kwik fit niet doen?

Weet iemand een garage waar ze dit wel doen en wat de kosten zijn? En is deze reparatie voldoende om de auto door de APK te krijgen (is hier nl. op afgekeurd).

Alvast bedankt
Harmen

Harmen10

Geplaatst door Harmen10 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

8je (0) PRO, 14 jaar geleden

Weet je 100% zeker dat het je stuurhuis is? Bij clio met stuurbekrachtiging is meestal de stuurkolom de oorzaak. Er komt dan speling op de plaats waar de onderste kruiskoppeling op de stuurstang bevestigd zit. Dit is in gemonteerde toestand zeer slecht te zien, maar des te beter als de stuurkolom is uitgebouwd. Reken voor het uitbouwen op ongeveer 3 kwartier werk.

AS1 (105), 14 jaar geleden

indien nodig, koop een gebruikt stuurhuis via www.onderdelenlijn.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.