Renault Scenic: kachel aanjager

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Onze scenic met climat control heeft het probleem dat de kachelaanjager niet meer te regelen is blijft in hoogste stand draaien .
Nu verdenk ik dat de weerstand defekt is waar kan ik deze vinden?

corshobbys

Geplaatst door corshobbys (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans0208 (0), 14 jaar geleden

Zoekfunctie inschakelen, kachelventilator intikken en mwala...kun je zien wat hier allemaalal over is gepost. En ja ook de oplossing.

corshobbys (0), 14 jaar geleden

Van alles over gelezen en daar word verteld dat als aanstuurunit[ voorschakel weerstand] defekt zou zijn dan zou de aanjager het helemaal niet meer doen omdat deze climat control heeft.
Aanjager motor heb ik eruit gehaald en deze draaid soepel aan de aanstuurunit is ook niets te zien.Ook de voorruit ontwaseming knop werkt dan gaat de aanjager nog sneller draaien.
Wil eigenlijk wel zeker weten of de aanstuur unit [voorschakel weerstand] defect is omdat dit een prijzig onderdeel is!!
Kan ik hier nog iets meten ?

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

gewoon nieuwe weerstand monteren is het probleem opgelost

corshobbys (0), 14 jaar geleden

Ventilator regelt weer traploos ik heb voor een paar euro de thyristor op de printplaat van de valeo aanstuurunit vervangen .
Nu maar eens kijken hoe lang hij het vol houdt .
Zal nog het type nummer van de thyristor geven: stp80nf55-08 zorg er wel voor dat je deze met koelpasta [uit computerzaak]vast lijmt tegen koellichaam ook de pootjes moet je iets uitbuigen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.