Renault Grand Scenic: panoramadak Renault grandsenic 2008

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb al een jaar problemen met mijn panoramadak , ik had veel last van windgeruis en daarvoor is hij al vier keer naar de dealer geweest maar nogsteeds geen goed resultaat .
Nu sinds de laatste maanden gaat het dak ook kraken als ik over een ongelijke weg rij , ook hier kan men niks aan doen zegt men , wie kan mij adviseren ?

H v Tilburg

havatil

Geplaatst door havatil (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans0208 (0), 14 jaar geleden

Windgeruis hebben ze volgens mij in meer of minder mate allemaal last van. Kraken komt door bevriezing. Is denk ik inherrent aan de toegepaste constructie. Sneeuw en ijs weg = kraken weg. Ik heb er met mijn auto ook last van. Hetzelfde dat deze auto's in dit jaargetijde gevoelig zijn voor pekelprut. Gaat de voortrein/ophanging van kraken als je over drempels e.d. rijdt. Niet schrikken, paar keer GOED afspuiten.

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

Eerder is op dit forum gemeld dat het windgeruis komt omdat het panoramadak niet meer gelijk ligt met de rest van het dak. De oplossing is bij de dealer bekend in de vorm van het uitlijnen van het panoramadak m.b.v. speciale onderlegschijven. Deze wijsheid staat elders op dit forum, dus je moet even zoeken naar de brontekst.

Ik kan mij voorstellen dat als het dak te los op het rubber is komen te liggen, het meer bewegingsruimte krijgt en dat je dat hoort.
Een panoramadak van een 2 jaar oude auto hoort nog perfect te functioneren, zonder overmatig windgeruis.
Ik zou me voor coulance bij de dealer melden voor het windgeruis en hen attent maken op de onderlegschijven. Wellicht is hier zelfs een Renault-servicemededeling van.

havatil (0), 14 jaar geleden

[quote=Hans0208]Windgeruis hebben ze volgens mij in meer of minder mate allemaal last van. Kraken komt door bevriezing. Is denk ik inherrent aan de toegepaste constructie. Sneeuw en ijs weg = kraken weg. Ik heb er met mijn auto ook last van. Hetzelfde dat deze auto's in dit jaargetijde gevoelig zijn voor pekelprut. Gaat de voortrein/ophanging van kraken als je over drempels e.d. rijdt. Niet schrikken, paar keer GOED afspuiten.[/quote]
Hallo Hans bedankt voor je reactie maar het is bij echter zo dat als het vriest het kraken bijna niet te horen is maar juist bij normale temp , het lijkt wel of het dak wringt in de carrosserie

havatil (0), 14 jaar geleden

[quote=Heino4267]Eerder is op dit forum gemeld dat het windgeruis komt omdat het panoramadak niet meer gelijk ligt met de rest van het dak. De oplossing is bij de dealer bekend in de vorm van het uitlijnen van het panoramadak m.b.v. speciale onderlegschijven. Deze wijsheid staat elders op dit forum, dus je moet even zoeken naar de brontekst.

Ik kan mij voorstellen dat als het dak te los op het rubber is komen te liggen, het meer bewegingsruimte krijgt en dat je dat hoort.
Een panoramadak van een 2 jaar oude auto hoort nog perfect te functioneren, zonder overmatig windgeruis.
Ik zou me voor coulance bij de dealer melden voor het windgeruis en hen attent maken op de onderlegschijven. Wellicht is hier zelfs een Renault-servicemededeling van.[/quote]
Er is door de dealer wel al een keer een modificatie op toegepast maar ik weet niet precies wat er toen gebeurd is . Wel ligt het schuifdak iets hoger dan de achterligger

braintjuh (0) PRO, 14 jaar geleden

de modificatie is dat je de achter plaat iets omhoog zet (1, 2mm)
en het krakken van alles moet je even je voor terrein goed afspuiten en je deurrubbers inspuiten.
word het krakken al een stuk minder.

Hans0208 (0), 14 jaar geleden

Harry,
Dan denk ik, ondanks de bovengenoemde mogelijke oplossingen, dat het niet goed gemonteerd zit. Het achterpaneel zit vast gemonteerd en maakt deel uit van de versteviging van je dakconstructie. Dit behoort niet te kraken. Voorbeeld: je voorruit heeft ook een verstevigende functie van de carrosserie. Als hierin bij normaal gebruik EN normale temperaturen gekraak vandaan komt zit er toch iets niet goed. Ik zou nogmaals de dealer op zijn verantwoordelijkheid als verkopende partij wijzen. Je kan ook denken aan een "second opinion" of informeren bij een schadehersteller die bekend is met deze constructie.
succes Hans

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

Nogmaals: Bouwjaar 2008 hoort deze verschijnselen niet te vertonen. Je hebt dus een sterk verhaal bij de dealer.

bas416 (0), 14 jaar geleden

deze klachten hoor je inderdaad meer bij dit model. een collega van mij heeft het ruisen opgelost door het plaaten van tochtband aan de onderzijde van het dak. hiermee is de luchtspleet weg en het geluid dus ook.
bij mijn auto heb ik gelukkig geen last van windgeruis maar wel vanhet kraken. dit verdwijnt vaak door het dak een stukje te openen enweer te sluiten. ik ben wel benieuwd of je vanuit de dealer nog een oplossing hebt gehad.

Bas

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Je kan doen en laten wat je wilt maar door het grote opervlak blijft het wringen en zal je geluiden blijven horen.
Dat is inherent aan dit type dak.
Er zit nou eenmaal beweging in een auto en dat moet ergens naar toe en in dit geval zal je dat op een dergelijk oppervlak zeker horen.
Het windgeruis is een ander verhaal,daar is een modificatie voor.
En een beweegbaar dak kun je niet vergelijken met een gelaagde voorruit,zit veel minder beweging in.
En zeker nu het koud is en de rubbers stijf zijn is de kans veel groter op geluiden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.