Renault Scenic: kachel ventilator werkt niet meer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16V

Hallo

Kan iemand onderstaande vragen beantwoorden het betreft Renault scenic phase 2 bouwjaar 2000:
1] Kachelventilator werkt niet meer. Nu heb ik gelezen dat dit aan de kachelweerstand kan liggen. Is dit correct? Ventilator werkt namelijk helemaal niet meer.

2] om bij de weerstand te komen moet dan bovenkant dashboard deel worden losgehaald?
is dit kwestie van twee schroeven onder speakers loshalen en dan paneel eraf klikken of zit deze op meerdere plekken vastgeschroefd?

3] Scenic is van 2000 phase 2. Is de kachel hetzelfde als die van de Scenic Phase 1?

4] weet iemand waar de paravan zit? ivm schoonhouden inlaat kachel.

groeten
Willie

willie p

Geplaatst door willie p (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Heino4267 (200), 10 jaar geleden

4) de parafaan is een rooster wat normaal gesproken buiten voor je voorruit zit. Wat wordt bedoeld is dat je kachel ventilator lucht aanzuigt van buiten, via roostertjes die onder je motorkap zitten of direct voor de voorruit bij de ruitenwisser. Bij de onderste hoeken van de voorruit zitten op die plaats roostertjes, waar zich vaak bladeren en andere rotzooi ophopen. Daardoor kan e.e.a. verstopt komen te zitten, waardoor daar na een bui een plens water kan komen staan wat dan via de lucht-aanzuiging de auto (lees: je kachel ventilator) in loopt.
Soms kom je er moeilijk bij, soms is het een werkje van een minuut.

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

1> Ja, maar het kan ook aan een slechte massaverbinding liggen. Meten of er stroom op de stekker van de ventilator komt.
2> Ja, helemaal goed.
3> Geen idee, ik moet nog even kijken of dit hetzelfde is. Van de onderkant zag het er hetzelfde uit. Maar ik weet wel dat bijvoorbeeld het interieurfilter ietsje anders is.

Petje57 (0) PRO, 10 jaar geleden

1. In die geval zal de ventilator zelf overleden zijn. Oorzaak is meestal water dat onder in motor blijft staan en daardoor de motor vast gaat zitten. Bij een defecte weerstand draait de motor altijd nog op de hoogste stand.

willie p (0), 10 jaar geleden

hallo

bovenkant dashboard deel heb ik los (door twee schroeven bij speakers los te halen) maar hoe krijg ik kachelpijp boven kachel los. aan middenzijde kan ik hem los trekken maar aan de bijrijderszijde krijg ik hem niet los. Moet ik dan eerst iets anders loshalen?

Als ik ventilator in hoogste stand zet dan hoor ik wel een "relay" of zoiets klikken.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Kan wel aan de weerstanden liggen als hij op de hoogste stand het ook niet doet ben ik van de week achtergekomen. Althans de stekker ervan.

willie p (0), 10 jaar geleden

Uiteindelijk bleek de kachelweertand en de kachelventilator stuk te zijn. Ik moet ook zeggen dat voorheen de airco op stand 1 en 3 niet werkte. Nu werkt deze weer op alle standen. bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.