Renault Megane: Kachelmotor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste medegebruikers,

Mijn kachel is er sinds vorige week mee gestopt, op geen 1 stand draait of doet de kachel het.
Ik heb de aansluiting (ingang naar de weerstand gemeten) en heb daar stroom op. Tevens heb ik stroom op de andere draadden als ik de kachel draai in bv stand 1 2 3 4.
Ik heb vervolgens vanaf mijn weerstand de draadden gecontroleerd en doorgemeten tot aan de kachelmotor. Ik heb hier in stand 0 dus kachel uit geen stroom. (logisch) en bij alle andere standen wel stroom.
Nu heb ik reeds de kachel vervangen, maar helaas zonder resultaat. De kachel werkt nog steeds niet in geen een enkele stand.
Nu denk ik zelf dat ik misschien domme pech heb, en dus een kapotte tweedehands gemonteerd heb, maar zou het ook iets anders kunnen zijn? en is het misschien een beetje kort door de bocht om te denken ik heb stroom op mijn kachel dus hij moet gewoon werken, zo niet kachel defect.

Alvast bedankt voor jullie input en hou jullie op de hoogte.

Brandweer2809

Geplaatst door Brandweer2809 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

racing663 (0) PRO, 10 jaar geleden

Als je de oude kachel gedemonteerd hebt kan je hem los proberen door er stroom op te zetten pas wel op voor je vingers
Doet hij het wel heb je misschien massa probleem

Brandweer2809 (0), 10 jaar geleden

Dank je Tjeert, ik ga er van de week weer eens op mijn gemakje naar kijken.
Zou ik trouwens de zwarte draad die van de kachelmotor afkomt op de carrosserie kunnen vast maken, of zal dit geen effect hebben?

Brandweer2809 (0), 10 jaar geleden

Ik heb vandaag alles doorgemeten, en ik kom tot 10 volt. Dat lijkt mijn niet genoeg. Ik heb de kachel rechtstreeks aangesloten en hij draaide.
Voor mijn weerstand meet ik 2x 12 volt. De stekker die naar de kachel gaat kom ik niet verder dan 10 volt maakt niet uit welke stand stand 1 8 volt stand 4 10 volt.
Wie o wie kan mij verder helpen om het probleem op te lossen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.