Renault Megane: kachelmotor is gestopt

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

kachel motor is gestopt ,zonder uit te zetten

voorheen kwam deze wel laat opgang ,aanzetten en dan reageerde deze wat later ,mogelijk koolborstels. zowel hoge als lage stand doet deze niks.

kan iemand mij vertellen waar dat ding zit ,niet aan de bijrijders kant die heb ik al open gehad. hoe haal ik deze er uit en zijn de koolborstels te vervangen,of kost het mij een nieuwe motor.

ik hoor het wel even ,

humvee

Geplaatst door humvee , lid sinds 13 jaar geleden

6 Reacties

Ramjod PRO, 9 jaar geleden

Men kan geen losse delen krijgen van het motortje.
Kachelmotor zit aan de bestuurderskant.
men moet het gaspedaal uitbouwen om erbij te komen.

humvee, 9 jaar geleden

oké ,

enig idee wat zo,n motor kost ,gebruikt ga ik niet doen zit ik binnen kort weer met het zelfde probleem.

Hans4040 PRO, 9 jaar geleden

Er zijn zat bedrijven die losse koolborstels verkopen...even kijken op Google.nl
of: https://www.handy-store.nl/nl/store?page...

Allicht goedkopere dan een nieuwe motor...

mvg,
Hans.

Heino4267, 9 jaar geleden

Hier gevonden: http://www.renaultvelsatis.nl/koffiehoek...

"Na de ventilatormotor/blower met contactspray en af en toe een paar klappen met de hamer een levensverlenging van 2 jaar gegeven te hebben, dacht ik toch eens aan vervanging nu de rammel eraan weer is teruggekomen. Bij de dealer onbetaalbaar en de sloperijen durven tegenwoordig alles te vragen: €150 voor een tweedehandsje! Even zoeken op internet: Voor €81 spiksplinternieuw inclusief verzendkosten. En snort nu naar alle tevredenheid in de 3.0dci. Dus liefhebbers van grote luxe auto's en lage kosten, doe er je voordeel mee als ook jouw ventilator het begeeft."

Wellicht vind je daar ook een nieuwe motor voor jouw auto?


[b]Topic aangepast; Reclame is niet toegestaan[/b]

humvee, 9 jaar geleden

ga hem toch maar vervangen ,soms doet deze het niet na een klap op de zijkant draaide deze maar gelijk geeft het een brand lucht af. na 275.000 km mag het misschien ook wel een keer,liever niet maar je ontkomt er niet aan .
oplossing volgt.

wIm, 9 jaar geleden

inderdaad vervangen via bestuurderszijde; is best een behoorlijke klus. Ik heb twee jaar terug de motor eruit gehaald en er nieuwe koolborstels in laten zetten. Hij doet het nog steeds, maar de sleepring was toen al behoorlijk versleten dus hoe lang hij het nog doet? Een nieuwe is wel aan te raden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.