Renault Megane: stotteren/schokken en gloeilampje gaat branden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000 dci

Vreemd ... een klant heeft een mégane coupé met een 2000 cc DCI motor, een diesel dus. Hij klaagt over een schokkende motor en het gloeilampje gaat branden. Het euvel zou volgende week in no time moeten verholpen worden (auto = moeilijk te missen). Iemand een idee waarover het hier gaat ?? Ik denk aan een EGR-klep-probleem (dus vastzitten door vervuiling)... Kan natuurlijk op afstand niks gaan meten , maar misschien dat iemand van jullie stante pede zegt van : Oh, ook al -tig keren aan de hand gehad ... Alvast dank bij voorbaat !!

bartjecapri

Geplaatst door bartjecapri , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

bartjecapri, 9 jaar geleden

Nog even erbij zeggen dat ik van dat bouwjaar niet zeker ben , maar wel van de motor en het feit dat het een gele coupé is ... mais je pense dat dat er waarschijnlijk niks mee te maken heeft :-)

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

lees hem eerst maar uit, en dat in no time verhelpen dat gaat gewoon niet neem er de tijd voor, iedereen heeft haast tegenwoordig

bartjecapri, 9 jaar geleden

Klopt als een bus ... Er is altijd weinig tijd he ... Maar kan je in het idee van de EGR-klep komen of denk je dat ik hier al volledig fout zit ??

bartjecapri, 9 jaar geleden

Problem solved. Het bleek een pak ingewikkelder dan gedacht. Vooreerst werd de EGR gecheckt en werd de auto 'uitgelezen'. Die gaf aan dat de gloeiers defect waren. Deze vervangen was een kleine moeite maar het probleem bleef. Uiteindelijk bleek een injector te lekken (zeer miniem)...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.