Renault Megane: kan airco tot 300 gram vullen en met lopende motor slaat pomp ni

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

ik heb een probleem het systeem was voledig leeg voor ik ging vacumeren en vullen ik kan de airco met het airco apparaat maar vullen tot 300 gram er zit 1 nippel op en gelezen dat je de motor moet laten draaien dan zuigt hij de rest uit het apparaat maar de koelvin gaat wel aan maar de pomp slaat niet in als ik dan de magneet koppeling spanning geeft slaat hij in maar gebeurt er niks hij zuigt het apparaat niet verder leeg kan ik hieruit concluderen dat de pomp ook defect is maar hij word ook niet aangestuurd zekeringen zijn heel zover ik kan meten weet niet welke zekering van de pomp is, er 300gram in en 5 bar druk van het airco apparaat dan zou hij normaal moeten aanslaan.
alle reactie,s zijn welcom

harold4164

Geplaatst door harold4164 PRO , lid sinds 15 jaar geleden

10 Reacties

Meten=Weten PRO, 12 jaar geleden

Ik dacht dat in dit systeem 550 gr. moet. Contoleer ook eens de stekker/bedrading van het opname-element druk (zit aan hetzelfde kabelboompje als de stekker van de magneet koppeling) Deze wil ook wel eens problemen geven , de bekende DF1040 storing. Dan werkt de airco ook niet (compressor beveiliging)

Sander10757 PRO, 12 jaar geleden

Lijkt op een verstopping,heb je de druk sensor al gedemonteerd en gekeken of je op dat punt wel druk in het systeem hebt?Als je daar geen druk hebt,dan zal de pomp ook niet inslaan.En voor het leeghalen v/h systeem hoef je de motor niet te laten draaien.

harold4164 PRO, 12 jaar geleden

hallo meten is weten dan zou hij toch even goed moeten aanzuigen als ik de auto start en een plus op de magneet koppeling geeft en dat doet hij niet hij slaat dan wel in maar zuigt de rest niet uit airco apparaat


hallo sander ik bedoelde met vullen dan de auto starten en airco aanzetten koelvin gaat aan maar pomp niet met een plus op de pomp gaat hij aan maar zuigt hij de rest niet ui het airco apparaat zou het dan verstopping wezen in de orifice of zal de pomp defect zijn hij was wel lek op de aansluiting condensor en leiding maar dit is verholpen

Sander10757 PRO, 12 jaar geleden

ik heb al vaker verstoppingen gehad bij meganeII.Heb toen condensor/droger en de leiding waarin de orifice zit vervangen en probleem was opgelost

Sander10757 PRO, 12 jaar geleden

Zelf denk ik dat de condensor verstopt zit,aangezien je er maar 300 gram in krijgt.

Pascal Limpens PRO, 12 jaar geleden

Gebruik je wel de lagedruk nippel??
Dit is nl. de zuigleiding. Hogedruk is de
persleiding. Hier zal hij nooit koudemiddel
binnentrekken.

Succes, Pascal

Sander10757 PRO, 12 jaar geleden

Megane II heeft maar 1 nippel.

Pascal Limpens PRO, 12 jaar geleden

Daarom juist. Weet niet uit m'n
hoofd of dit een hd of een ld is.

Grtz, Pascal

Sander10757 PRO, 12 jaar geleden

Nou kun je maar 1 nippel gebruiken,er zit een hoge druk nippel op

harold4164 PRO, 12 jaar geleden

er zit 1 nippel op die zit op de lagedruk leiding maar je moet de hoge druk slang er op zetten om te vullen omdat er een hogedruk nippel op zit.
maar ik vind het raar dat bij het vullen maar tot 300 gram dan airco inschakelen door de magneetkoppeling een plus te geven pomp draait maaar de meter op airco apparaat blijft op 5 bar staan en zuigt de pomp het airco apparaat niet verder leeg zou het filter droger helemaal verstopt zijn want deze zit tussen pomp en vul nippel als ik nu op het verloop schema kijk van auto data het systeemwas wel lek op een o ring op de condensor
groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.